Компанія Renault відродить наймасовішу французьку модель у вигляді електромобіля

0
231

В 2025 році французька компанія випустить наступника легендарної моделі Renault 4.

В 2025 році марка Renault представить відносно доступний електрокар, для якого відродять найменування знаменитої класичної моделі 4L . Про це з посиланням на власне джерело пише видання Autocar.

Оригінальну модель Renault 4 , також відому як 4L , випускали з 1961 по 1994 рік. Автомобіль, який виробляли майже в 30 країнах і продавали більш ніж на 100 ринках світу, вважається наймасовішою французькою машиною в історії. Всього було випущено більше 8 млн примірників.

Модель Renault 4 вважалася однією з кращих бюджетних універсальних машин свого часу, тому можна прогнозувати, що її наступник буде невеликим кросовером. Спочатку новинка дебютує у вигляді концепту в 2023 або в 2024 році, а пізніше відбудеться прем’єра серійного електрокара.

Про те, що марка Renault має намір використовувати імена своїх історичних автомобілів на нових електрокарах, стало відомо на початку цього року. Незабаром французи продемонстрували концепт під назвою 5 Prototype , який став ідеологічним наступником легендарної моделі Renault 5 (R5) , що випускалася з 1972 по 1996 рік.

Концепт-кар 5 Prototype виконали в ретро-стилістиці з використанням акцентів, що нагадують про оригінальної моделі. Так, червона смуга на передній стійці і даху відсилає до спортивного хетчбеку Renault 5 GT Turbo , представленому в 1985 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!