Авто

Названі найнадійніші кросовери в віці до п’яти років

Share
Британське видання Whatcar? склало щорічний рейтинг найнадійніших старих кросоверів у віці до п’яти років, пропонуючи читачам орієнтуватися не тільки на модну зовнішність і форм-фактор, але і практичність використання.

Дослідження засноване на опитуваннях 18 119 реальних власників, а при підведенні остаточних підсумків орієнтувалися також на те, наскільки швидким і дорогим був ремонт таких автомобілів, якщо він траплявся. Наводимо нижче топ-10 найбільш “неломучіх” SUV з коментарями британських експертів.

Kia Soul

На першому місці рейтингу опинився корейський Kia Soul, який, якщо розібратися, до кросоверів можна віднести з натяжкою, адже ця модель, як і машини минулих генерацій, не пропонується з повним приводом.

І тим не менше власники старих Kia Soul абсолютно задоволені своїми машинами в плані надійності. Наслідком цього є фантастично високий рейтинг – 100% надійності для машин 2014-2019 років випуску.

Toyota RAV4

А ось “срібло” “японця” Toyota RAV4, популярного також і в Україні, не викликало у нас ніякого подиву. Згідно з дослідженням, лише 3% власників поскаржилися на технічні проблеми, пов’язані з електрикою, та й ті не вплинули на працездатність машини і були усунені по гарантії менш ніж за тиждень. Звідси – показник 99.5% надійності.

Mini Countryman

Своєю “бронзою” в топ-10 і показником надійності 99.1% британський SUV зобов’язаний передовим інженерним технологіям. Лише 5% власників поскаржилися за 5 років експлуатації на серйозні неполадки. А несерйозні були пов’язані головному чином з електрикою, яка не належить до силової лінії і огріхами у виконанні інтер’єру. Всі екземпляри залишалися за п’ять років експлуатації на ходу, а несправності усувалися менш ніж за тиждень по гарантії.

Honda CR-V

Honda CR-V також показав себе як дуже надійний автомобіль з показником без поломок 98.7%. Відзначається, що всі виявлені несправності були усунені дилерами по гарантії в день звернення.

Але бензинові SUV виявилися надійнішими дизельних – лише у 11% таких машин за п’ять років експлуатації трапилися технічні неполадки, і вони не були пов’язані з бензиновим силовим агрегатом. В основному це були проблеми з гальмівною системою, коробкою передач і зчепленням.

Kia Sportage

Kia Sportage зразка 2016 роки піднявся на п’яте місце з показником надійності 98.6%.

Автори дослідження називають компактного “корейця” найнадійнішим сімейним SUV серед учасників рейтингу, відзначаючи, що лише у деяких екземплярів трапилися серйозні технічні неполадки, що зажадали ремонту в сервісі, тривалого як мінімум на тиждень.

Разом з тим наголошується, що через щедру гарантії Kia власникам обійшовся такий ремонт безкоштовно.

Volvo XC40

Volvo XC40 розташувався на шостому місці з показником надійності 98.4%. Грунтуючись на опитуваннях власників, експерти відзначають, що бензинові і дизельні модифікації шведського SUV виявилися в однаковій мірі надійними.

Проте вони відзначають, що за роки експлуатації 11% опитаних клієнтів поскаржилися на технічні несправності, пов’язані з якістю виготовлення кузовних елементів, паливною системою і навігаційним софтом. Половина машин, відправлених в ремонт, повернулася до власників в день звернення. На відновлення іншої половини пішло менше тижня. Всі роботи були виконані по гарантії.

Audi Q3

Що стосується Audi Q3 і його сьомого місця в топ-10, автори дослідження відзначають, що бензинові машини з рейтингом 98% виявилися значнішими надійніше дизельних, які набрали лише 90,4%. Однак оскільки бестселерами були машини з 1.4-літровими і 2.0-літровими бензиновими турбомоторами, загальний рейтинг виявився високий.

Бензинові Q3, згідно з дослідженням, практично не підкидали власникам технічних проблем. Скарги надходили лише на електрику і збої в роботі мультимедійної системи. Всі машини за час експлуатації залишалися на ходу, але на усунення несправностей в сервісі по гарантії пішло більше тижня.

Peugeot 3008

З Peugeot 3008 з рейтингом 97,8% в топ-10 змогли пробитися лише дизельні версії моделі. Бензинові виявилися трохи менш надійними, але все ж розташувалися на початку другої десятки з показником рівно 97%.

Mazda CX-5

На дев’ятому місці – японська Mazda CX-5 з показником 97.8%. Бензинові модифікації виявилися надійнішими дизельних, рейтинг останніх – 96.4%. Проте – відзначають дослідники – за рівнем надійності Mazda CX-5 перевершила таких преміальних конкурентів, як BMW X3 і Jaguar F-Pace.

Volvo XC60

Нарешті, замикає “десятку” найбільш надійніших SUV середньорозмірний Volvo XC60 з 97.7% надійності. Експерти відзначають, що незважаючи на останнє місце в рейтингу, Volvo XC60 зайняла почесне четверте місце по надійності в класі великих SUV, випередивши такі моделі Audi Q5 і Skoda Kodiaq.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Розкрито Toyota з найнижчою оцінкою надійності у 2024 році

Автомобілі Toyota вважаються одними з найнадійніших на світовому ринку. Їх купують величезними тиражами та стабільно…

03.05.2024

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024