Названі найнадійніші кросовери в віці до п’яти років

0
3250
Британське видання Whatcar? склало щорічний рейтинг найнадійніших старих кросоверів у віці до п’яти років, пропонуючи читачам орієнтуватися не тільки на модну зовнішність і форм-фактор, але і практичність використання.

Дослідження засноване на опитуваннях 18 119 реальних власників, а при підведенні остаточних підсумків орієнтувалися також на те, наскільки швидким і дорогим був ремонт таких автомобілів, якщо він траплявся. Наводимо нижче топ-10 найбільш “неломучіх” SUV з коментарями британських експертів.

Kia Soul

На першому місці рейтингу опинився корейський Kia Soul, який, якщо розібратися, до кросоверів можна віднести з натяжкою, адже ця модель, як і машини минулих генерацій, не пропонується з повним приводом.

І тим не менше власники старих Kia Soul абсолютно задоволені своїми машинами в плані надійності. Наслідком цього є фантастично високий рейтинг – 100% надійності для машин 2014-2019 років випуску.

Toyota RAV4

А ось “срібло” “японця” Toyota RAV4, популярного також і в Україні, не викликало у нас ніякого подиву. Згідно з дослідженням, лише 3% власників поскаржилися на технічні проблеми, пов’язані з електрикою, та й ті не вплинули на працездатність машини і були усунені по гарантії менш ніж за тиждень. Звідси – показник 99.5% надійності.

Mini Countryman

Своєю “бронзою” в топ-10 і показником надійності 99.1% британський SUV зобов’язаний передовим інженерним технологіям. Лише 5% власників поскаржилися за 5 років експлуатації на серйозні неполадки. А несерйозні були пов’язані головному чином з електрикою, яка не належить до силової лінії і огріхами у виконанні інтер’єру. Всі екземпляри залишалися за п’ять років експлуатації на ходу, а несправності усувалися менш ніж за тиждень по гарантії.

Honda CR-V

Honda CR-V також показав себе як дуже надійний автомобіль з показником без поломок 98.7%. Відзначається, що всі виявлені несправності були усунені дилерами по гарантії в день звернення.

Але бензинові SUV виявилися надійнішими дизельних – лише у 11% таких машин за п’ять років експлуатації трапилися технічні неполадки, і вони не були пов’язані з бензиновим силовим агрегатом. В основному це були проблеми з гальмівною системою, коробкою передач і зчепленням.

Kia Sportage

Kia Sportage зразка 2016 роки піднявся на п’яте місце з показником надійності 98.6%.

Автори дослідження називають компактного “корейця” найнадійнішим сімейним SUV серед учасників рейтингу, відзначаючи, що лише у деяких екземплярів трапилися серйозні технічні неполадки, що зажадали ремонту в сервісі, тривалого як мінімум на тиждень.

Разом з тим наголошується, що через щедру гарантії Kia власникам обійшовся такий ремонт безкоштовно.

Volvo XC40

Volvo XC40 розташувався на шостому місці з показником надійності 98.4%. Грунтуючись на опитуваннях власників, експерти відзначають, що бензинові і дизельні модифікації шведського SUV виявилися в однаковій мірі надійними.

Проте вони відзначають, що за роки експлуатації 11% опитаних клієнтів поскаржилися на технічні несправності, пов’язані з якістю виготовлення кузовних елементів, паливною системою і навігаційним софтом. Половина машин, відправлених в ремонт, повернулася до власників в день звернення. На відновлення іншої половини пішло менше тижня. Всі роботи були виконані по гарантії.

Audi Q3

Що стосується Audi Q3 і його сьомого місця в топ-10, автори дослідження відзначають, що бензинові машини з рейтингом 98% виявилися значнішими надійніше дизельних, які набрали лише 90,4%. Однак оскільки бестселерами були машини з 1.4-літровими і 2.0-літровими бензиновими турбомоторами, загальний рейтинг виявився високий.

Бензинові Q3, згідно з дослідженням, практично не підкидали власникам технічних проблем. Скарги надходили лише на електрику і збої в роботі мультимедійної системи. Всі машини за час експлуатації залишалися на ходу, але на усунення несправностей в сервісі по гарантії пішло більше тижня.

Peugeot 3008

З Peugeot 3008 з рейтингом 97,8% в топ-10 змогли пробитися лише дизельні версії моделі. Бензинові виявилися трохи менш надійними, але все ж розташувалися на початку другої десятки з показником рівно 97%.

Mazda CX-5

На дев’ятому місці – японська Mazda CX-5 з показником 97.8%. Бензинові модифікації виявилися надійнішими дизельних, рейтинг останніх – 96.4%. Проте – відзначають дослідники – за рівнем надійності Mazda CX-5 перевершила таких преміальних конкурентів, як BMW X3 і Jaguar F-Pace.

Volvo XC60

Нарешті, замикає “десятку” найбільш надійніших SUV середньорозмірний Volvo XC60 з 97.7% надійності. Експерти відзначають, що незважаючи на останнє місце в рейтингу, Volvo XC60 зайняла почесне четверте місце по надійності в класі великих SUV, випередивши такі моделі Audi Q5 і Skoda Kodiaq.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!