Авто

Названо найвідоміші китайські копії автомобілів іменитих марок (фото)

Share

Експерти склали рейтинг китайських копій автомобілів відомих брендів.

Landwind X7

Якщо з Landwind X7 прибрати розпізнавальні шильдики, то його з легкістю можна сплутати з Range Rover Evoque. Автомобілі виглядають немов близнюки не тільки зовні, але і в салоні. У Китаї Landwind X7 став вельми популярний, але ось в інших країнах до моделі поставилися насторожено. В кінцевому підсумку компанія Jaguar Land Rover подала позов на Landwind і рестайлінговий кросовер змінився досить сильно.

Lifan Smily

Lifan Smily можна назвати побратимом британського Mini Cooper . Під капотом «китайця» знаходився 1,3-літровий мотор на 89 к.с. в поєднанні з МКПП. Після рестайлінгу Smily став нагадувати Fiat 500 , але вже в 2018 році модель була знята з виробництва.

Chery QQ

У 2003 році Chery представила модель QQ . Найімовірніше, дизайнери при створенні автомобіля орієнтувалися на вельми популярний Daewoo Matiz . Ми зазначаємо, що деякі запчастини від оригіналу підходили до репліки і, відповідно, навпаки. При цьому «китаєць» був дешевше. Концерн GM навіть намагався подати позов, але програв справу адже китайська модель була злегка крупніше і мала збільшену колісну базу.

Haima 3

Китайська компанія Haima практично невідома в нашій країні. Але автовиробник намагався завоювати ринок з моделлю Haima 3 , яка вкрай нагадувала Mazda 3 першого покоління. Китайці офіційно домовилися з японцями і випускали автомобіль з таким дизайном на законних підставах.

Shuanghuan SCEO

Shuanghuan вирішила підкорити автолюбителів з моделлю SCEO , яка повністю копіювала вигляд BMW X5 першого покоління, з передньою частиною в стилі Toyota Land Cruiser Prado або Lexus RX .

Zotye SR9

Марка Zotye випустила кросовер SR9 , який вкрай підозріло схожий на Porsche Macan. Тільки під капотом китайської моделі розташовувався 2,0-літровий 190-сильний двигун і до динаміки Macan йому було дуже далеко. Zotye також вирішила скопіювати і Volkswagen Touareg другого покоління випустивши кросовер T600 . За розмірами «китаєць» трохи менший, а значить, ніякого плагіату.

BAIC BJ80

У компанії BAIC вирішили не розмінюватися на дрібниці і випустили модель BJ80 , яка була практично повною копією Mercedes-Benz G-Class , тільки з деякими стилістичними доробками.

Geely GE

Преміальний Rolls-Royce Phantom є недосяжною метою для багатьох автолюбителів і тому Geely вирішила випустити седан GE . Модель зробили трохи коротшим оригіналу, щоб не нарватися на судові позови. Під капотом GE розташовується 2,4-літровий двигун на 163 к.с., який поєднується з двома електродвигунами. Також доступна версія з 3,6-літровим V6 на 220 к.с. Rolls-Royce все одно пригрозив судом і рестайлінговий GE став виглядати трохи інакше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Hyundai i30 2024 готовий змінити ринок доступних автомобілів у Європі

Hyundai i30 2024 готовий до запуску на іспанському ринку Ця модель швидко стала однією з…

06.05.2024

Українцям розповіли про наслідки за несплату штрафів за порушення ПДР

Українські водії мають два тижні, щоб заплатити штраф. Якщо вони зроблять це протягом перших 10…

06.05.2024

Пікапа BMW не буде. Але може з’явитися повноцінний позашляховик

BMW поставила хрест на ідеї пікапа. Старший віце-президент BMW з бренду та управління продуктами Бернд…

06.05.2024

Найнадійніші та ненадійніші автомобільні марки за версією європейців

Усі звикли до того, що більшість рейтингів надійності автомобілів публікується незалежними американськими аналітичними виданнями на…

06.05.2024

Новий Volkswagen Scirocco хочуть повернути до 2028 року

На початку 2024 року німецька автомобільна преса опублікувала чутки про плани керівництва Volkswagen повернути в…

06.05.2024

Hyundai відкладає запуск оновленої трирядної Creta

Hyundai відклала прем'єру оновленої Сreta із трьома рядами. Нещодавно на індійський ринок вийшла рестайлінгова Hyundai…

06.05.2024