Названо найвідоміші китайські копії автомобілів іменитих марок (фото)

0
105

Експерти склали рейтинг китайських копій автомобілів відомих брендів.

Landwind X7

Якщо з Landwind X7 прибрати розпізнавальні шильдики, то його з легкістю можна сплутати з Range Rover Evoque. Автомобілі виглядають немов близнюки не тільки зовні, але і в салоні. У Китаї Landwind X7 став вельми популярний, але ось в інших країнах до моделі поставилися насторожено. В кінцевому підсумку компанія Jaguar Land Rover подала позов на Landwind і рестайлінговий кросовер змінився досить сильно.

Lifan Smily

Lifan Smily можна назвати побратимом британського Mini Cooper . Під капотом «китайця» знаходився 1,3-літровий мотор на 89 к.с. в поєднанні з МКПП. Після рестайлінгу Smily став нагадувати Fiat 500 , але вже в 2018 році модель була знята з виробництва.

Chery QQ

У 2003 році Chery представила модель QQ . Найімовірніше, дизайнери при створенні автомобіля орієнтувалися на вельми популярний Daewoo Matiz . Ми зазначаємо, що деякі запчастини від оригіналу підходили до репліки і, відповідно, навпаки. При цьому «китаєць» був дешевше. Концерн GM навіть намагався подати позов, але програв справу адже китайська модель була злегка крупніше і мала збільшену колісну базу.

Haima 3

Китайська компанія Haima практично невідома в нашій країні. Але автовиробник намагався завоювати ринок з моделлю Haima 3 , яка вкрай нагадувала Mazda 3 першого покоління. Китайці офіційно домовилися з японцями і випускали автомобіль з таким дизайном на законних підставах.

Shuanghuan SCEO

Shuanghuan вирішила підкорити автолюбителів з моделлю SCEO , яка повністю копіювала вигляд BMW X5 першого покоління, з передньою частиною в стилі Toyota Land Cruiser Prado або Lexus RX .

Zotye SR9

Марка Zotye випустила кросовер SR9 , який вкрай підозріло схожий на Porsche Macan. Тільки під капотом китайської моделі розташовувався 2,0-літровий 190-сильний двигун і до динаміки Macan йому було дуже далеко. Zotye також вирішила скопіювати і Volkswagen Touareg другого покоління випустивши кросовер T600 . За розмірами «китаєць» трохи менший, а значить, ніякого плагіату.

BAIC BJ80

У компанії BAIC вирішили не розмінюватися на дрібниці і випустили модель BJ80 , яка була практично повною копією Mercedes-Benz G-Class , тільки з деякими стилістичними доробками.

Geely GE

Преміальний Rolls-Royce Phantom є недосяжною метою для багатьох автолюбителів і тому Geely вирішила випустити седан GE . Модель зробили трохи коротшим оригіналу, щоб не нарватися на судові позови. Під капотом GE розташовується 2,4-літровий двигун на 163 к.с., який поєднується з двома електродвигунами. Також доступна версія з 3,6-літровим V6 на 220 к.с. Rolls-Royce все одно пригрозив судом і рестайлінговий GE став виглядати трохи інакше.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!