Компанія Samsung показала концепцію автомобіля майбутнього

0
145

Не за горами те майбутнє, коли автомобілістів почнуть змагатися не в потужності, економічності або більш виразному дизайні, а в кількості екранів в салоні. Така тенденція вже намітилася: згадаймо недавні шоу-кари, де під екрани нерідко відводиться вся передня панель.

Електричний кросовер Cadillac Lyriq, наприклад, міг похвалитися тачскріном на 33 дюйма. А днями Mercedes-Benz презентувала 56-дюймовий сенсорний автомобільний екран OLED.

В Samsung пішли ще далі запропонувавши футуристичний за сьогоднішніми мірками проект Digital Cockpit 2021. Великий екран сам по собі цілком реальний і сьогодні, а ось його функціонал викликає ряд питань. Поки це виглядає вельми складно і витратно, та й в плані безпеки більше питань, ніж відповідей.

Так що ж запропонували корейці? Ядро концепції – чотири основних дисплея: великий екран QLED на торпеді, трохи менш габаритний дисплей OLED на центральному тунелі, гігантський екран для задніх пасажирів і окремий екран для пішоходів.

У підголовника крісел вбудовані стереодинаміки – частина ігрового режиму.

Екраном оснастили навіть кермо. Вся електроніка може взаємодіяти зі смартфоном. Також тут є 5G, популярні водійські помічники і автопілот.

Незважаючи на всі переваги, побачити такий автомобіль в осяжному майбутньому навряд чи вийде

Базується нова концепція на передовій платформі, здатної підтримувати відразу шість екранів і 12 камер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!