Mazda CX-5 стане преміальним кросовером (фото)

0
1192

Компактний кросовер Mazda CX-5 актуального покоління KF випускається з 2016 року. Японський автовиробник вже щосили працює над його наступником – першу неофіційну інформацію про майбутню новинку опублікувало видання BestCarWeb.

За даними джерела, з наступного покоління CX-5 зміниться принципово: машина перестане бути масовою моделлю з основним переднім приводом і поперечним розташуванням двигуна. У третьому поколінні CX-5 переступить в преміум-сегмент – автомобіль створюється на новій «великий архітектурі» з поздовжнім мотором і задньопривідний «конституцією».

Сьогодні подібний формат використовують тільки бренди більш високого позиціонування: наприклад, BMW і  Mercedes-Benz. Що говорити, якщо навіть Lexus NX, RX і  Infiniti QX50 базуються на простих передньопривідних платформах з поперечним ДВС.

CX-5 третього покоління побудують на тій же платформі, що і наступну Mazda 6. Седан повинен вийти в 2022 році, кросовер – в 2023 році.

Лінійка мотор теж буде спільною. Зокрема, мова йде про нове сімейство рядних «шісток». Їх характеристики не розкриваються. Відомо лише, що паралельно запропонують три версії: бензинову (Skyactiv-G), дизельну (Skyactiv-D) і бензинову із запалюванням від стиснення (Skyactiv-X). Не обійдеться і без гібридних варіантів.

Як зазначає BestCarWeb, в результаті Mazda CX-5 почне конкурувати з  Mercedes-Benz GLC і  BMW X5 (хоча в цьому ряду більш логічно виглядає X3, оскільки X5 є помітно більшим кросовером).

На даний момент Mazda CX-5 другого покоління в Україні коштує від 789 тис гривень за версію з 150-сильним 2,0-літровим бензиновим мотором, «механікою» і переднім приводом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!