Авто

Стало відомо, автомобілі якого кольору українці обирають у 2020 році

Share

За три квартали поточного року свої перші номери в Україні отримали понад 302 тис. легкових автомобілів (нових та імпортованих б/в). Експерти Укравтопрому визначили, які кольори автомобілів були особливо популярними в цей період.

Серед нових легкових автомобілів, яких було зареєстровано трохи більше 60 тис. шт., найбільш ходовим кольором був білий. Кожен третій новий автомобіль, що пройшов реєстрацію з січня по вересень, був в цьому кольорі. Лідером в команді білих є автомобіль Renault Duster.

Другий за популярністю колір – сірий. Близько 26% поставлених на облік з початку року нових легкових автомобілів були в відтінках сірого, а найбільш численним з них став автомобіль Toyota RAV-4.

Строгий чорний колір вибрали 14% покупців нових машин. У цьому забарвленні частіше за інших реєструвалися автомобілі моделі Toyota Land Cruiser Prado.

На автомобілях синього кольору свій вибір зупинили 9% покупців і це четвертий результат. Тут найпопулярнішим автомобілем був Kia Sportage.

Замикає ТОП-5 кольорів на українському ринку нових легкових автомобілів – коричневий. А лідером в цій масті став Renault Duster.

У палітрі кольорів вживаних автомобілів, які в цьому році перейшли на українські номери, домінував сірий. У такий колір були пофарбовані 38% легкових авто з пробігом, завезених з-за кордону. Лідер в цьому кольорі – Renault Megane.

Близько чверті автомобілів були чорними і це другий результат в сегменті імпортованого секонд-хенду. Тут найбільша кількість реєстрацій у Volkswagen Passat.

На третьому місці білий колір, в нього пофарбовані 14% машин, які перейшли на українські номери з початку року. І в цьому кольорі Volkswagen Passat завоював найбільшу кількість симпатій українців, які обрали стару іномарку.

На четвертому місці, як і на ринку нових автомобілів, – синє офарблення, але у випадку з ринком вживаних авто його вибрали 12% автомобілістів, а лідерська позиція належить Volkswagen Golf.

На п’ятому місці червоний колір, в який пофарбовані 6% розмитнених і зареєстрованих легкових автомобілів з пробігом. Лідер в цій категорії – Renault Megane.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024