Названі найнадійніші автомобілі

Mazda змогла вирватися на перше місце, обігнавши Toyota і Lexus.

0
591

Американська некомерційна організація Consumer Reports представила результати дослідження надійності машин різних марок. Якщо в 2019 році рейтинг надійності очолювали Toyota і Lexus, то в 2020-му лідер став інший: перша сходинка дісталася Mazda.

Рейтинг був підготовлений на базі результатів опитувань 330 тисяч американських водіїв, які володіють машинами, виробленими в період з 2000 по 2020 рік. Їм поставили запитання про те, з якими проблемами вони зіткнулися протягом 2020 року: несправності машин розбили на 17 категорій залежно від серйозності того чи іншого дефекту. Кожна компанія отримала «оцінку надійності» по 100-бальній системі.

У порівнянні з 2020 роком Mazda піднялася на першу позицію, набравши 83 бали. За словами фахівців висока надійність авто цього бренду пояснюється консервативним підходом до оновлення модельної лінійки: інженери Mazda уникають ризикованих технологічних рішень, які потенційно призведуть до проблем.

Toyota і Lexus виявилися на другій і третій позиції з результатами 74 і 71 бал відповідно, причому якщо Toyota змістилася вниз на одне місце, то Lexus втратив разом дві. У випадку з Toyota вона втратила ряд балів через RAV4, а Lexus відправився назад через LS, надійність якого стала нижче середнього. В першу п’ятірку потрапив Buick, який отримав додатково 14 позицій. Слідом йде Honda (+7 позицій).

Всього в рейтингу було 26 позицій. За межами першої двадцятки виявилися Cadillac (38 балів), Ford (38 балів), MINI (37), Volkswagen (36), Tesla (29) і Lincoln, який отримав всього вісім балів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!