Авто

Bugatti показала «монстра» швидкості – найпотужніший гіперкар Bolide (фото)

Share

Bugatti показала прототип трекового гіперкара з лаконічною назвою Bolide. Він потенційно здатний побити кілька рекордів швидкості, але таких цілей компанія перед собою не ставить – це свого роду дослідний проект і перевірка своїх можливостей.

При розробці авто інженери постаралися максимально полегшити кузов. Його монокок виготовлений з карбону, всі болти і кріпильні елементи зроблені з титану, а ряд компонентів – зі сплаву, що застосовується в аерокосмічній галузі. Карданний вал довжиною півметра виконаний з вуглепластика і роздрукованого на 3D-принтері титану.

В результаті машина вийшла найлегшою, швидкою і потужною в історії бренду. Її вага склала 1240 кг, а просунутий аеродинамічний обвіс дозволив домогтися 800 кг притискної сили в передній частині кузова і 1800 кг в задній на швидкості в 320 км / ч. Співвідношення маси і потужності – 0.67 кілограма на кінську силу.

Є в цьому і заслуга незвичайного повітрозабірника на даху, який здатний змінювати форму – на низьких швидкостях його поверхня залишається гладкою, а на високих покривається «бульбашками». Завдяки ним опір повітрю знижується на 10 відсотків, а підйомна сила – на 17 відсотків.

Габарити автомобіля наступні: 4756 × 1998 × 995 мм, колісна база – 2750 мм. У рух він приводиться восьмилітровим двигуном W16 від Bugatti Chiron, якому замінили всі чотири турбонагнетателя і забезпечили новою системою охолодження. В результаті потужність і крутний момент при використанні гоночного палива зросли з 1500 к.с. і 1600 Нм до 1850 к.с. і 1850 Нм. Гіперкар отримав семиступінчасту коробку передач і повний привід. 

Як говорить компанія, максимальна швидкість новинки «значно перевищує 500 км / год без шкоди для керованості і маневреності». Якби вона була серійної, то могла б позмагатися з суперкаром SSC Tuatara, який недавно встановив рекорд швидкості , розігнавшись до 508.73 км / г. 

Згідно комп’ютерного моделювання, «Болід» зможе розігнатися з місця до 400 км / год з наступною повною зупинкою всього за 24.64 секунди, що перевершує рекорд Koenigsegg Regera (31.49 секунди). Але порівняння не дуже коректне, оскільки останній має допуск на дороги загального користування, а новенький Bugatti – немає.

Можливості розгону у Bolide наступні:

  • До 100 км / год за 2.17 секунди;
  • До 200 км / год за 4.36 секунди;
  • До 300 км / год за 7.37 секунди;
  • До 400 км / год за 12.08 секунди;
  • До 500 км / год за 20.16 секунди.

Також машину забезпечили повним набором систем безпеки, розроблених за правилами міжнародної автомобільної федерацією, наприклад, шеститочкові ременями і системою автоматичного пожежогасіння.

Чи буде Bugatti Bolide боротися за звання найшвидшої машини в різних дисциплінах, поки незрозуміло. У минулому році глава марки оголосив Стефан Вінкельман, що компанія більше не збирається гнатися за рекордами, оскільки вже кілька разів довела, що робить найшвидші автомобілі в світі. Втім, цей вислів могло стосуватися тільки цивільним моделям, а «Болід» не входить в їх число. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Bugatti

Останні записи

Bentley анонсувала новий лімітований спорткар

Влітку 2022 року, за дебютом відкритого спорткара Bentley Mulliner Bacalar, який відродив традицію виробництва ексклюзивних…

28.04.2024

У нового кросовера Kia Sorento 2024 виявлено небезпечні проблеми

У двох Kia Sorentos 2024 року випуску під час дилерського огляду було виявлено несправність гідропідсилювача…

28.04.2024

Черги на кордоні – які пункти пропуску вже переповнені зранку

У неділю вранці (28 квітня) на кількох пунктах пропуску на українському кордоні утворилися черги. Водіїв,…

28.04.2024

Опубліковано перший тест-драйв Dacia Duster 2024

Перший тест нового гібридного Dacia Duster 2024 нового покоління провело видання L'automobile, яке розповіло про…

28.04.2024

Чому не варто поспішати з поїздкою на мийку: експерти назвали 5 причин

Багато автовласників рідко миють належний їм транспортний засіб. Такі автомобілісти можуть знайти величезну кількість виправдань…

28.04.2024

Geely розповіла про найбільш незвичайну опцію кросовера Starship

Прототип побудований на новій платформі GEA (Geely Electric Architecture) та оснащений технологіями «цифрового» шасі, а…

27.04.2024