Bugatti показала «монстра» швидкості – найпотужніший гіперкар Bolide (фото)

0
405

Bugatti показала прототип трекового гіперкара з лаконічною назвою Bolide. Він потенційно здатний побити кілька рекордів швидкості, але таких цілей компанія перед собою не ставить – це свого роду дослідний проект і перевірка своїх можливостей.

При розробці авто інженери постаралися максимально полегшити кузов. Його монокок виготовлений з карбону, всі болти і кріпильні елементи зроблені з титану, а ряд компонентів – зі сплаву, що застосовується в аерокосмічній галузі. Карданний вал довжиною півметра виконаний з вуглепластика і роздрукованого на 3D-принтері титану.

В результаті машина вийшла найлегшою, швидкою і потужною в історії бренду. Її вага склала 1240 кг, а просунутий аеродинамічний обвіс дозволив домогтися 800 кг притискної сили в передній частині кузова і 1800 кг в задній на швидкості в 320 км / ч. Співвідношення маси і потужності – 0.67 кілограма на кінську силу.

Є в цьому і заслуга незвичайного повітрозабірника на даху, який здатний змінювати форму – на низьких швидкостях його поверхня залишається гладкою, а на високих покривається «бульбашками». Завдяки ним опір повітрю знижується на 10 відсотків, а підйомна сила – на 17 відсотків.

Габарити автомобіля наступні: 4756 × 1998 × 995 мм, колісна база – 2750 мм. У рух він приводиться восьмилітровим двигуном W16 від Bugatti Chiron, якому замінили всі чотири турбонагнетателя і забезпечили новою системою охолодження. В результаті потужність і крутний момент при використанні гоночного палива зросли з 1500 к.с. і 1600 Нм до 1850 к.с. і 1850 Нм. Гіперкар отримав семиступінчасту коробку передач і повний привід. 

Як говорить компанія, максимальна швидкість новинки «значно перевищує 500 км / год без шкоди для керованості і маневреності». Якби вона була серійної, то могла б позмагатися з суперкаром SSC Tuatara, який недавно встановив рекорд швидкості , розігнавшись до 508.73 км / г. 

Згідно комп’ютерного моделювання, «Болід» зможе розігнатися з місця до 400 км / год з наступною повною зупинкою всього за 24.64 секунди, що перевершує рекорд Koenigsegg Regera (31.49 секунди). Але порівняння не дуже коректне, оскільки останній має допуск на дороги загального користування, а новенький Bugatti – немає.

Можливості розгону у Bolide наступні:

  • До 100 км / год за 2.17 секунди;
  • До 200 км / год за 4.36 секунди;
  • До 300 км / год за 7.37 секунди;
  • До 400 км / год за 12.08 секунди;
  • До 500 км / год за 20.16 секунди.

Також машину забезпечили повним набором систем безпеки, розроблених за правилами міжнародної автомобільної федерацією, наприклад, шеститочкові ременями і системою автоматичного пожежогасіння.

Чи буде Bugatti Bolide боротися за звання найшвидшої машини в різних дисциплінах, поки незрозуміло. У минулому році глава марки оголосив Стефан Вінкельман, що компанія більше не збирається гнатися за рекордами, оскільки вже кілька разів довела, що робить найшвидші автомобілі в світі. Втім, цей вислів могло стосуватися тільки цивільним моделям, а «Болід» не входить в їх число. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!