Коронавірус може жити в салоні декілька днів: як часто потрібно дезінфікувати автомобіль

0
397

Водіям розповіли про правильну дезінфекцію авто в умовах пандемії COVID-19.

Автомобілісти в Україні в період карантину через коронавірус можуть їздити в особистому транспорті без масок, на відміну від пішоходів у громадських місцях. При цьому важливо враховувати й частку ризику – адже зараза, випадково занесена в салон машини, здатна жити на поверхні до трьох днів, передає Автотема.

В умовах пандемії COVID-19 експерти відзначили високу важливість підтримувати чистоту в авто, правильно і своєчасно проводити дезінфекцію.

Для цих цілей можна використовувати антисептик, який бажано мати не тільки в кишені одягу, але і в бардачку біля запасних масок.

Дезінфекцію краще проводити кожен раз, коли закінчуєте/починаєте поїздку, а якщо ви в дорозі буваєте щодня, то мінімум два рази на день.

Для початку потрібно розбризкати антисептик по салону, і ретельно обробляти експерти рекомендують кермо, сидіння, підлокітник, важіль перемикання передач, бардачок.

Після цього необхідно на 5-8 хвилин вийти з авто – його необхідно добре провітрити, щоб запах антисептика не залишився в салоні.

Після цього спиртовою серветкою слід ретельно протерти всі поверхні, з якими є контакт під час експлуатації.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!