Експерти розповіли, як перевірити гальмівні колодки авто на ступінь зносу

0
322

Експерти розповіли, яким чином можна перевірити гальмівні колодки авто на ступінь зносу. Крім візуального підходу, слід також звернути увагу на видавані транспортним засобом звуки.

Щоразу після використання особистого гальма машини той в незначній мірі зношує фрикційний матеріал гальмівної колодки. Коли кількість зупинок зростає, знос підвищується. Як тільки подушечки досягнуть певної тонкощі, виникне необхідність в їх заміні, але не завжди ясно, настав той момент. Щоб визначити ступінь зносу, потрібно насамперед поглянути на гальмівні колодки авто. Якщо товщина якийсь із них менше 6,35 мм, краще відправити транспорт на діагностику. Тривожним сигналом є і надмірна іржа в цій області.

Іноді на необхідність заміни гальм вказує їх “скиглення” при гальмуванні. Однак часом такий шум звучить після дощу, тому краще дочекатися сухої погоди і повторити “експеримент”, передає портал ” НьюІнформ “. Відразу ж відвідати сервісний центр потрібно і коли при натисканні на гальмо чути гул, немов метал треться об метал. Це може вказувати на контакт з супортами, що загрожує куди більш дорогим ремонтом, якщо не відреагувати на проблему відразу.

Експерти звертають увагу, що швидкість зносу колодок може залежати від стилю водіння і частоти гальмування. Наприклад, у великих містах зі значним трафіком гальма відпрацюють в нормальному режимі лише близько року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!