Експерти розповіли, про що попереджає колір вихлопних газів авто

0
618

Експерти розповіли, чому слід частіше звертати увагу на колір вихлопних газів у автомобіля. Іноді таким чином можна дізнатися про проблеми, які є з транспортним засобом.

Якщо з авто йде чорний дим, то це здатне вказувати на наявність проблем в системі уприскування і запалення, якщо мова про бензинові двигуни.

У більшості випадків проблема полягає в паливних форсунках, неправильно розпилюють бензин, просто “заливаючи” його в камеру згоряння. Іноді чорний колір вихлопних газів видає поломку датчика масової витрати повітря.

Якщо зазначений “симптом” має місце з дизельним мотором, є привід почистити фільтр сажі. Блакитний пар свідчить про попадання в вихлопну систему або безпосередньо силовий агрегат моторного масла. Ховатися корінь проблеми в стані в різних вузлах. Нерідко вся справа в зносі поршневих кілець, або ж маслос’емних ковпачків.

Білі вихлопні гази теж не завжди хороший знак. Найчастіше він являє собою водяну пару, і якщо він виходить з вихлопної системи, то значить в систему випуску потрапила вода.

Як правило, проблема виникає з недостатньо прогрітими машинами. Якщо ж білий пар йде клубами, потрібно перевірити, чи не пробита прокладка головки блоку циліндрів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!