Авто

Експерт вивчив Tesla Model Y і назвав критичні недоліки автомобіля

Share

Проблеми з якістю збірки тягнуться за Теслою з самого заснування компанії. Перші огляди нового кросовера Tesla Model Y підтвердили, що низька якість кольору передалася йому у спадок. Тепер якість збірки оцінили на професійному рівні: свій вердикт винесла інженерингова компанія Munro & Associates.

Заснована в 1988 році фірма займається консалтингом: до неї звертаються підприємства, які хочуть отримати незалежну оцінку власних методів виробництва і якості збірки. Засновник і беззмінний керівник Сенді Мунро за останні десятиліття розібрав понад 400 машин, тому йому є з чим порівнювати.

За підсумками своїх досліджень пан Мунро складає докладний звіт, обсяг якого нерідко перевищує 400 сторінок. Його може купити не тільки сам виробник того чи іншого автомобіля, але і будь-який бажаючий. На щастя, інженери випускають і більш прості для вивчення матеріали, в тому числі ролики на YouTube.

На Model Y були виявлені традиційні для Тесли проблеми. По всьому кузову «гуляють» зазори, деякі елементи погано закріплені, а часом деталі зламані або взагалі відсутні. Наприклад, декоративна пластикова накладка під капотом, яка приховує акумулятор, різні трубки і інші нутрощі, взагалі не була закріплена: деякі кліпси виявилися зламані, інші просто були відсутні. Зауважимо, що мова йде про новий автомобіль.

З кузовними елементами теж не все так просто. Деякі деталі встановлені з чудовою точністю (фахівець похвалив передні двері), але інші стоять криво. Наприклад, зазор між задніми ліхтарями і кузовом з одного боку становить 3,5 мм, а з іншого – відразу 6 мм.

Під час обходу електромобіля Сенді Мунро тримає в руках планшет з таблицею, в якій зеленим кольором відзначені зазори в межах норми, червоним – нерівномірні. Неважко помітити, що на листку переважає червоний колір.

Незважаючи на це, в цілому інженер похвалив Tesla Model Y. Він зазначив, що поки електромобіль знаходиться на ранньому етапі виробництва, тому у Тесли є можливість виправити всі недоліки.

Цікавий факт: сам Мунро у всіх роликах носить респіратор, а на одній із шаф висить жартівливий постер фільму Home Alone ( «Один вдома»), який як би закликає всіх залишитися вдома в період пандемією коронавирусу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024