Фахівці розповіли, якої шкоди може надати автомобілю буксирування

0
411

Перш за все необхідно пам’ятати, що при буксируванні повинно бути ввімкнено ближнє світло фар незалежно від часу доби. Буксирувана машина повинна бути позначена аварійною сигналізацією або знаком аварійної зупинки, а швидкість транспортування не перевищувати 50 км/год. При використанні довгого троса також потрібно бути дуже уважним, оскільки буксируваний автомобіль може занести на поворотах.

Буксирування на гнучкому зчепленні не можна здійснювати при несправному рульовому управлінні і гальмівній системі. Забороняється також перевезення пасажирів в буксируваному автомобілі.

Під час буксирування автомобілів з гідромеханічним «автоматом», варіатором, «роботом» і преселективним «роботом» варто пам’ятати, що їх не рекомендується буксирувати на великі відстані, оскільки при вимкненому двигуні дані типи трансмісії залишаються без змащення через непрацюючий масляний насос. У підсумку це призводить до перегріву і виходу з ладу елементів трансмісії. Однак навіть при включеному моторі існують обмеження. Зчеплення повинно бути тільки жорстким, а в процесі транспортування потрібно постійно перевіряти рівень оливи.

Буксирувати повнопривідний автомобіль і зовсім не рекомендується незалежно від типу трансмісії. Використання гнучкого зчеплення допустимо лише на мінімальні відстані. За 5-10 кілометрів ходу можуть виникнути несправності в кардані, муфті та інших деталях трансмісії.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!