Фахівці назвали помилки, які призводять до швидкого зносу авто

0
1674

В останні роки кількість автомобілів на дорогах України значно збільшилася, і не останню роль в цьому зіграв приплив в країну вживаних авто з Європи. Проте, отримавши водійські права, далеко не кожен новоспечений власник транспортного засобу знає, як правильно поводитися з машиною для того, щоб вона вірою і правдою прослужила йому довгі роки.

Колись давно мало не кожен власник авто знав, як зробити дрібний або навіть середній ремонт свого “залізного коня”, а самі машини, які купувалися ціною великих витрат і зусиль, їх власники берегли, як зіницю ока. Зараз далеко не кожен водій здатний відрізнити карбюратор від радіатора, та що там – банально не здатний самостійно замінити колесо. Саме тому багато хто припускає стандартні помилки при водінні, які ведуть до швидкого зносу авто.

Однією з найпоширеніших помилок є вичавлене зчеплення в той момент, коли водій, наприклад, очікує перемикання сигналів світлофора. Така звичка здатна угробити вузол зчеплення і вижимний підшипник, який утримує диски зчеплення в розімкнутому положенні. Не лінуйтеся і пошкодуйте своє авто – змініть коробку передач в нейтральне положення.

Багато водіїв також не вміють правильно керувати автомобілем в той момент, коли він їде по схилу . Для того, щоб погасити швидкість машини, вони регулярно тиснуть на педаль гальма, в результаті чого перегріваються і зношуються вузли гальмівної системи. Фахівці радять їхати “під гірку” на зниженій передачі, знижуючи швидкість одноразовим натисканням на гальмівну педаль.

Не варто їздити і з мінімальною кількістю пального в баку, відкладаючи заправку на потім. Слід пам’ятати, що оптимальною кількістю є бак, заповнений не менше, ніж на три чверті – в іншому випадку конденсат, який буде утворюватися в баку, почне потрапляти в паливну магістраль і циліндри, тим самим пошкоджуючи авто і прискорюючи дорогий капремонт.

Плюс до всього, фахівці не рекомендують зловживати занадто швидкою їздою – особливо, коли в цьому немає нагальної потреби. Висока швидкість піддає зносу всі вузли і системи автомобіля, а тому машина “вуличного гонщика” ризикує проїздити зовсім недовго.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!