Опублікували характеристики нового Kia Sorento

0
804

Прем’єра Kia Sorento нового покоління відбудеться на початку березня на автосалоні в Женеві. Кросовер четвертої генерації отримав заводський індекс MQ4, напередодні в мережі з’явилися характеристики моделі для домашнього ринку. Тепер же виробник розповів про версії для Європи і Північної Америки.

Новий Sorento побудований на новій платформі – у нього більш компактна конструкція моторного відсіку, звіси стали коротшими, колісна база збільшилася на 35 мм (до 2815 мм), а довжина виросла на 10 мм (до 4810 мм).

На європейському, північноамериканському і корейському ринках новинка буде доступна з гібридною силовою установкою, що складається з 1,6-літрового бензинового турбомотора T-GDi з прямим уприскуванням, а також 60-сильним електродвигуном і літій-іоннний полімерним акумулятором (1,49 кВт). Загальна віддача системи складає 230 к.с., а максимальний обертовий момент – 350 Нм. Можливість підзарядки від електромережі у такого гібрида не передбачена.

У  Kia додали, що трохи пізніше з’явиться інформація про альтернативні мотори, в числі яких будуть бензинові двигуни, а також заряджає гібрид. В якості другого, швидше за все, виступить силова установка на основі 1,6-літрового турбомотора, даних про сумарної потужності такої установки поки немає.

На корейському і європейському ринках Kia Sorento четвертого покоління буде пропонуватися з новим 4-циліндровим 2,2-літровим дизелем сімейства Smartstream потужністю 202 к.с. (440 Нм). Такий агрегат працює в парі з новою 8-ступінчастою АКПП DCT з двома мокрими зчепленнями. Також в Європі та Кореї кросовер буде доступний з 2,5-літровим 281-сильним Smartstream T-GDi (421 Нм), який також поєднується з 8-ступінчастою автоматичною КПП DCT.

Гальмівна система новинки дозволяє знизити рівень тяжкості вторинних зіткнень: суть її роботи полягає в тому, що гальма кросовера спрацьовують автоматично в разі, якщо після першого зіткнення розкриваються подушки безпеки. В результаті використання більш легких матеріалів, Sorento четвертого покоління виявився легшим попередника приблизно на 80 кілограмів.

Кросовер оснащується вісьмома подушками безпеки, включаючи подушку безпеки для колін водія. Крім цього, крос отримав систему, яка дозволяє побачити те, що оточує автомобіль, за допомогою смартфона. Це допомагає при парковці.

Як відзначили в компанії, виробництво нового Kia Sorento стартує в кінці 2020 року. Про початок продажів і ціни на автомобіль оголосять пізніше.

Світова прем’єра нового KIA Sorento відбудеться вже через пару тижнів на міжнародному автосалоні в Женеві.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!