Toyota анонсувала новий кросовер на базі Yaris

0
291
Компанія Toyota опублікувала тизер нового компактного кросовера, який стане на щабель нижче C-HR і буде конкурувати з Nissan Juke. 

Компанія Toyota опублікувала тизер нового компактного кросовера, який стане на щабель нижче C-HR і буде конкурувати з Nissan Juke. Прем’єра новинки запланована на 3 березня в рамках автосалону в Женеві. Виробник пояснив, що модель об’єднає в собі «великий досвід Toyota в сегменті малолітражок і багату спадщину позашляховиків».

Кросовер побудують на платформі GA-B  – найменшою версії «глобальної» архітектури TNGA . На цій «базі» вже базується актуальний хетчбек Toyota Yaris , від якого новинка успадкує гібридну силову установку, що складається з 1,5-літрового бензинового турбомотора та електричного генератора.

За словами віце-президента підрозділу Toyota Europe Метью Харрісона , новий кросовер виявиться довшим, вищим і ширшим Yaris , а також отримає «інтелектуальний» повний привід і адаптовану для бездоріжжя підвіску. Швидше за все, мова йде про систему повного приводу Dynamic Torque Control AWD від моделі RAV4 п’ятого покоління.

Судячи з раніше опублікованим тизер, автомобіль отримає короткі передні і задні звіси, високий дорожній просвіт, колісні диски збільшеного розміру і ліхтарі оригінальної форми.

Назва новинки і терміни початку продажів назвуть безпосередньо під час презентації в Женеві. Випуск такого кросовера налагодять на заводі Toyota в Оннен, Франція.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!