Названі претенденти на звання «Всесвітній автомобіль року»

0
1012

Організатори конкурсу World Car of the Year озвучили список претендентів у різних номінаціях.

Журі відібрало моделі в номінаціях «Спорткар року», «Міський автомобіль року», «Краща люксова машина» і «Дизайн року». Наступним етапом конкурсу стане Женевський автосалон, на якому журі складе остаточний список з трьох претендентів на головний приз.

Кандидатами на звання «Кращий автомобіль року» стали 29 автомобілів, проте цей список був скорочений до 10 моделей. Серед претендентів: Hyundai Sonata, Kia Soul EV, Kia Telluride, Range Rover Evoque, Mazda 3, Mazda CX-30, Mercedes-Benz CLA, Mercedes-Benz GLB, Volkswagen Golf і Volkswagen T-Cross. Крім того, експерти World Car of the Year відібрали по п’ять фіналістів у трьох додаткових категоріях.

За звання «Кращий міський автомобіль» боротимуться: Kia Soul EV, Mini Electric, Peugeot 208, Renault Clio або Volkswagen T-Cross.

Претендентами в категорії «Спорткар року» є: BMW M8, Porsche 718 Spyder / Cayman GT4, Porsche 911, Porsche Taycan і Toyota GR Supra.

У категорії «Краща люксова машина» змагатимуться: BMW X5, BMW X7, Mercedes-Benz EQC, Porsche 911 і Porsche Taycan.

Варто відзначити, що моделі з кожної категорії також можуть претендувати на перемогу в номінації «Дизайн року». На жаль, спеціальної нагороди для «зелених» автомобілів поки не з’явиться.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!