Categories: Авто

Hyundai встановила рекорд швидкості серед гібридів і водневих машин

Share

Hyundai повідомила про спроби встановлення двох рекордів швидкості на поверхні соляного озера Бонневиль в США серед гібридних автомобілів і серед машин з водневою силовою установкою. На даний момент південнокорейська компанія очікує офіційного підтвердження досягнень в Міжнародної автомобільної федерації (FIA).

Так, в кінці вересня кросовер Hyundai Nexo, оснащений силовою установкою на водневих паливних елементах, зміг розігнатися на висохлому озері в Юті до 170,848 км на годину. Рекордний автомобіль доукомплектовали модернізованим аеродинамічним бампером, каркасом безпеки, системою пожежогасіння і шеститочкові ременем безпеки.

Рекорд серед бензоелектричних машин було встановлено на гібридному седані Sonata нового покоління. До складу силової установки входить дволітровий двигун внутрішнього згоряння потужністю 152 сили, який працює в парі з 52-сильним електромотором. Віддача комбінованої установки становить 195 кінських сил.

Hyundai Sonata Hybrid для Бонневіль оснастили новим впускним колектором, модернізованою підвіскою, перенастроєним електронним блоком управління і системою уприскування закису азоту. Як пальне використовували високооктанове гоночне паливо. В результаті седан зміг показати максимальну швидкість в 265,009 км на годину.

Обома автомобілями керував глава відділу розробки нових моторів Hyundai Дін Шлінгман. Рекордні автомобілі будуть показані на початку листопада на тюнінг-фестивалі SEMA в Лас-Вегасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Hyundai

Останні записи

Kia Sportage готується до оновлення: перші офіційні фото

Корейський автовиробник Kia розпочинає рекламну кампанію оновленої версії свого кросовера-бестселера Sportage. Автомобіль, модернізація нинішнього покоління…

24.10.2024

Легендарний найпотужніший автомобіль Toyota готується до відродження (ФОТО)

Папараці підловили на дорозі майбутній суперкар Lexus – це наступник легендарної моделі LFA. Перспективна модель…

24.10.2024

Стало відомо, як використання дистанційного запуску ДВЗ впливає на безпеку авто.

Останніми роками більшість автомобілів оснащується системами віддаленого запуску. Якщо її не передбачено заводом-виробником, автовласники намагаються…

24.10.2024

Найпопулярнішим автомобілем у Європі став електрокар

Експерти порталу «Автостат» розповіли про машини, що найбільше продаються в Європі. За звітний період було…

24.10.2024

Водіям вказали на шкідливі звички, що призводять до частих поломок автомобіля

Для підтримки автомобіля в хорошому технічному стані зараз є всі умови, при цьому велику частину…

24.10.2024

Поліція розкрила ключові страхи, які відчувають досвідчені водії за кермом

Якщо водії-новачки на дорогах бояться практично всього, включаючи інших автовласників та співробітників поліції, то для…

24.10.2024