Водіїв змусять постійно перевіряти задні сидіння

0
727

Автовиробники, що входять в асоціацію Auto Alliance і Association of Global Automakers, вирішили до 2025 року оснащувати вже в базовій комплектації всі свої нові моделі системами, які нагадають водіям про те, що вони можуть забути на задніх сидіннях дітей.

У світі щорічно гинуть через тепловий удар десятки дітей, яких забувають в автомобілях. Так, наприклад, в США в 2018 році 53 дитини загинули через надмірну спеку, коли їх залишили в машинах.

Деякі автовиробники вже оснащують свої машини (щоправда, кількість моделей поки обмежена) системами, які подають звукові і світлові сигнали, якщо в салоні на задніх сидіннях хтось залишився, коли водій вийшов з машини.

Вперше таку технологію застосував концерн General Motors в 2016 році. Тоді його кросовер GMC Acadia отримав систему Rear Seat Reminder. Якщо система виявляє, що задні двері відкривалися перед поїздкою, але після неї не були відкриті знову, хоча водій покинув салон, то подається звуковий сигнал. Всі автомобілі GM через пару років матимуть цю технологію в стандартній комплектації.

Подібні системи є також у компаній Nissan і Hyundai. Причому у Hyundai вона більш просунута, так як в ній використовуються, крім усього іншого, ще і датчики для виявлення руху на задніх сидіннях.

В асоціації Auto Alliance і Association of Global Automakers входять найбільші в світі автовиробників. Серед них: BMW, FCA, Ford, General Motors, Jaguar, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Porsche, Toyota, Volkswagen, Volvo, Ferrari, Honda, Hyundai, Kia, Nissan, PSA, Subaru, Suzuki, Toyota та ін.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!