Експерти назвали найпопулярніші автомобілі в Україні в 2018 році (Інфографіка)

0
1230

Найчастіше в 2018 році українці купували підтримані Daewoo Lanos і новенькі Kia Sportage. Як розповіли AUTO.RIA, перед тим, як зважитися на придбання автомобіля, середньостатистичний автолюбитель робить майже 400 пошукових запитів і 4-5 дзвінків продавцям.

В цілому ж за цей рік 6,5 млн користувачів сайту здійснили 2,5 млрд пошуків авто з пробігом і 34,6 млн раз шукали нові машини. Після того, як необхідні автомобілі були знайдені, покупці зв’язувалися з продавцями – за рік вони зробили 30,2 млн дзвінків.

Всього за 2018 рік на AUTO.RIA продано понад 520 тис. автомобілів, в середньому це трохи більше, ніж 1400 проданих машин в день. 461 тис. з числа цих авто – легкові, а 100,5 тис. – нерозмитнені легкові. Серед вантажівок частка нерозмитнених набагато менше – майже 2 тис. з 58,6 тис.

Найбільш активними покупці авто з пробігом були в березні і листопаді, а нових авто – в січні і березні.

Найбільш продаваним брендом серед старих авто виявився ВАЗ. А серед нових найбільше дзвінків отримували продавці Toyota. Цікаво, що серед ТОП-5 марок тільки Renault і Volkswagen представлені в обох рейтингах.

Уже не перший рік серед авто з пробігом лідирує Daewoo Lanos. Втім, за рік зміна смаків автолюбителів, все ж, сталася. З ТОП-10 найпопулярніших з продажу марок / моделей вилетів Mercedes-Benz E-Class і відразу два ВАЗа – 2101 і 2107. На зміну їм прийшли Volkswagen Golf IV, Audi A4 і Renault Megane, який увірвався відразу на 5 місце.

У ТОПі нових авто за рік теж відбулися зміни. З 10 моделей, які приносили більше дзвінків і, відповідно, краще продавалися, вилетіли LADA Largus, Chery Tiggo і LADA 2190 Granta. Є зміни і серед лідерів. Ravon R2, який отримав найбільше дзвінків в 2017-му, опустився на 4 місце. А бестселером року стала Kia Sportage, яка піднялася з другого місця.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!