Як відкрити машину з замерзлим замком

0
324

Зима – не найкращий період у житті кожного автомобіліста, адже холод несе за собою величезну кількість проблем, починаючи від замерзлого двигуна, закінчуючи рухом на ожеледі. Так, і замки автомобіля не дають про себе забути в цю пору року. Вони, як і все інше здатні замерзнути. І якщо раптом ваша машинка не пускає вас всередину, не переживайте! З цією неприємністю можна легко впоратися.

Портал “Знай.ua” підібрав для справжніх автоледі кілька простих порад, які допоможуть відкрити примерзлий замок у машині. Пропонуємо ознайомитися з ними разом.

Штовхніть двері

Якщо раптом ви зіткнулися з такою неприємною ситуацією, спробуйте сильно штовхнути двері. Є шанс, що у такий спосіб ви розіб’єте лід, який налипнув біля дверного замка.

Полийте двері теплою водою

Якщо двері так і не вдалося відкрити, а сили ви доклали вже не мало, то не засмучуйтеся. Візьміть якусь посудину з теплою водою і налийте трохи рідини в районі дверного замка та ручки. Така процедура допоможе зробити лід набагато тонше. Якщо двері все-таки не відкриваються, а воду вже всю вилили, то швидко починайте штурмувати їх. Адже чим тонше лід, тим простіше його розбити.

Покрутіть ключ

Якщо якимось чином вам все ж вдалося вставити ключ у замок, то покрутіть його в різні боки. Паралельно постукуйте по замку і навколо нього. Але не перестарайтеся! Ключ може зламатися.

Нагрійте ключ

Спробуйте нагріти ключ сірниками або запальничкою і повторіть ще раз запропоновані вище дії.

Використайте спирт

Можете спробувати застосувати спирт, адже, як відомо, чистий спирт, активно виділяючи тепло, розчиняє лід.

Відколіть лід

Якщо у вас під рукою є якась викрутка чи лопатка для сколювання льоду, то спробуйте його сколоти.

Візьміть фен

Звичайний фен може стати відмінним помічником в боротьбі з настирливим льодом. Піднесіть його до покритих льодом ділянок дверей, виставте на максимум, щоб впоратися швидше, і включіть.

Купіть спеціальний засіб

Найпростіший варіант, звичайно – це придбати спеціальний засіб для розморожування замків. Вприсніть його всередину і спробуйте скористатися ключем.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!