Названі виробники, які більше не випускатимуть дизельні авто

0
1859

Автомобілі з дизельними двигунами довгі роки були дуже популярні. Але останнім часом їх продажу, особливо в Європі, постійно знижуються. Причина – нові стандарти щодо викиду СО2 і скандали, в яких брали участь дизельні машини. На даний момент вже 13 автовиробників оголосили про те, що вони відмовляються від дизелів.

Volvo
Volvo не розробляє нові покоління своїх дизелів. Через кілька років у цього бренду взагалі не буде дизельних моделей. Зараз Volvo належить китайцям, які оголосили, що будуть робити акцент на гібриди і електромобілі.

Toyota
У березні нинішнього року під час Женевського автосалону компанія Toyota оголосила про те, що вона поступово відмовиться від дизельних автомобілів. При цьому японці продовжать випускати і розробляти гібридні моделі з бензиновим мотором.

Suzuki
Suzuki поступово відмовляється від дизельних автомобілів. Невеликий позашляховик Jimny нового покоління, наприклад, має в своїй лінійці двигунів тільки бензинові агрегати.

Smart
Smart планує до 2022 року випускати тільки електромобілі. Це будуть маленькі, але дуже сучасні автомобілі.

Читайте також:   Як водії самі допомагають автовикрадачів

Porsche
Нові Porsche Taycan і Mission E Cross Turismo отримають електричні версії. Поступово з лінійки Porsche зникнуть дизельні моделі.

Polestar
Polestar належить китайській компанії Geely і тісно співпрацює з Volvo. У лінійці цього преміального бренду немає моделей з дизельними моторами. Найдешевша модель – Polestar 1 з заряджається гібридною силовою установкою.

Nissan
Nissan давно випускає Leaf, який є найпопулярнішим електромобілем в світі. Ця компанія хоче через деякий час повністю припинити виробництво автомобілів з дизелями.

Mitsubishi
Mitsubishi вже в деяких країнах припинив продавати дизельні автомобілі (наприклад, у Великобританії і Німеччині). Через кілька років ця компанія повністю відмовиться від дизелів.

Maserati
Maserati входить в FCA Group. Італійський преміальний бренд планує створити нову модульну платформу для електромобілів і гібридних автомобілів. В кінцевому підсумку Maserati перестане використовувати дизельні мотори.

Lexus
Lexus став одним з перших автовиробників, які відмовилися від дизельних моторів. З 2013 року у цього бренду немає моделей з дизелями. Акцент робиться на гібридні машини.

Читайте також:   Світовий авторинок на порозі “грандіозного шухеру”

Jeep
Jeep планує до 2022 року розробити і випустити на ринок 10 нових моделей, але ні в одній з них не буде дизеля. У всіх цих новинок будуть електричні версії.

Fiat
Fiat, що входить в FCA Group, оголосив, що до 2022 року він повністю припинить випускати дизельні автомобілі. Італійці будуть робити невеликі електромобілі та гібриди.

Alfa Romeo
Група FCA Group, в яку входить Alfa Romeo, в своєму новому п’ятирічному плані розвитку передбачає відмову від дизельних двигунів. Акцент зроблять на автомобілі з заряджається гібридною силовою установкою і на електромобілі.

За матеріалами Motor1.com

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!