Categories: Авто

6 речей, якими водії користуються неправильно

Share

Люди, перш ніж стати водіями, вчаться в автошколі і здають іспити. Але ні там, ні на іспиті їм не пояснюють, як правильно користуватися тими чи іншими речами в машині, зазначає svpressa.

1.Сігналізація

Найпоширеніша помилка – це постановка і зняття машини з охорони здалеку. Це не правильно. Натискати кнопку на брелоку сигналізації краще в безпосередній близькості від автомобіля.

Відкриваючи або закриваючи машину здалеку, сигнал від брелока дуже легко перехопити, щоб потім відкрити і викрасти машину без зайвого шуму. До того ж звичкою громадян відкривати автомобіль за 15-25 метрів до нього користуються барсеточники. Вони ховаються зі зворотного боку машини, відкривають двері, коли ви знімаєте охорону, хапають щось цінне з салону, що лежить на увазі, і тікають.

2.Ручнік

Деякі водії машин з автоматом дивуються: навіщо взагалі потрібен ручник, якщо є режим «Паркінг»? Насправді він потрібен для того, щоб убезпечити коробку передач. Якщо не затягнути ручник, то на схилі все навантаження по утриманню машини доведеться на механізм коробки.

З таким навантаженням коробка справляється, але, якщо хтось в вас вріжеться на парковці, навантаження може бути такою сильною, що коробка не витримає. У підсумку доведеться ремонтувати не тільки кузов, але і коробку.

Правильний алгоритм дій при постановці машини на стоянку такий. Зупиняєтеся, тримайте ногу на гальмі, переводите важіль в «Паркінг», затягуєте ручник, і тільки потім відпускаєте педаль гальма. Таким чином машину будуть тримати гальма, а не коробка.

3.Отключеніе передньої подушки безпеки

Багато хто знає, де знаходиться вимикач передньої подушки безпеки. Зазвичай на торці торпеди з пасажирської сторони або в бардачку. І звичайно, щоб повернути його, потрібно щось вставити всередину. Хтось біжить за викруткою, хтось намагається повернути його нігтем або якимись іншими підручними інструментами. Насправді все простіше. Цей отвір завжди точь-в-точь під жало ключа запалювання.

До речі, якщо у вас машина з бесьключевой доступом, ви повинні знати, що фізичний ключ у вас теж є, він захований в корпусі брелока.

4.Ремень безпеки

У всіх автомобілях є регулятор висоти ременя безпеки. Але мало хто ним користується, тому що мало хто знає про його існування. Насправді все просто: натискаєте на фіксатор і тягніть петлю на середній стійці вгору або вниз. Правильне розташування ременя – це коли він проходить через центр плеча.

5.Автоматіческая блокування дверей

Всі знають, що в салоні є кнопка блокування і розблокування дверей автомобіля. Але не всі знають, що якщо утримувати кнопку 2 секунди, то пролунає звуковий сигнал і запуститься програма автоматичного блокування дверей під час руху. Щоб відключити цю функцію, потрібно знову утримувати кнопку дві секунди. Функція працює майже на всіх сучасних машинах, але на старих її може і не бути.

6.Зеркало заднього виду

На сучасні машини все частіше ставляться салонні дзеркала заднього виду з функцією автозатемнення, щоб машини ззаду не засліплювали водія через дзеркало. Але у машин без цієї функції теж є захист від засліплення.

Чи помічали важіль внизу дзеркала? Потягніть за нього (або навпаки відсуньте його до лобового скла), дзеркало поміняє кут, і світло більше не буде потрапляти в очі. Потягніть важіль назад, і дзеркало повернеться в початкове положення – налаштовувати його заново не доведеться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

У продажу з’явився суперкар Ferrari у стилі McDonald’s

Ferrari 296 GTB став першим дорожнім суперкаром італійської марки з двигуном V6, оскільки раніше аналогічний…

19.05.2024

Mitsubishi намекнула на новое поколение внедорожника Pajero Sport

Два тижні тому компанія Mitsubishi показала, як зміниться її позашляховик Pajero Sport (на деяких ринках…

19.05.2024

Рестайлінг Sportage: як зміниться найпопулярніший кросовер Kia з оновленням

Sportage залишається найпопулярнішою моделлю у SUV-лінійці південнокорейського автовиробника Kia. Автомобіль, який пережив зміну поколінь у…

19.05.2024

Ford Mustang може стати седаном

Культовий американський понікар Ford Mustang може стати седаном. Відсвяткував у 2024 році свій черговий ювілей…

19.05.2024

Chevrolet Corvette із пробігом всього 53 км забули у сараї на 42 роки

Рідкісні знахідки так званих «капсул часу» привертають чимало уваги з боку користувачів інтернету, особливо коли…

19.05.2024

Новий позашляховик вийде на український ринок (фото)

В Україні з'явиться новий автомобільний бренд Ineos. Британська компанія спеціалізується на виробництві рамних позашляховиків. Продажі…

19.05.2024