6 речей, якими водії користуються неправильно

0
445

Люди, перш ніж стати водіями, вчаться в автошколі і здають іспити. Але ні там, ні на іспиті їм не пояснюють, як правильно користуватися тими чи іншими речами в машині, зазначає svpressa.

1.Сігналізація

Найпоширеніша помилка – це постановка і зняття машини з охорони здалеку. Це не правильно. Натискати кнопку на брелоку сигналізації краще в безпосередній близькості від автомобіля.

Відкриваючи або закриваючи машину здалеку, сигнал від брелока дуже легко перехопити, щоб потім відкрити і викрасти машину без зайвого шуму. До того ж звичкою громадян відкривати автомобіль за 15-25 метрів до нього користуються барсеточники. Вони ховаються зі зворотного боку машини, відкривають двері, коли ви знімаєте охорону, хапають щось цінне з салону, що лежить на увазі, і тікають.

2.Ручнік

Деякі водії машин з автоматом дивуються: навіщо взагалі потрібен ручник, якщо є режим «Паркінг»? Насправді він потрібен для того, щоб убезпечити коробку передач. Якщо не затягнути ручник, то на схилі все навантаження по утриманню машини доведеться на механізм коробки.

З таким навантаженням коробка справляється, але, якщо хтось в вас вріжеться на парковці, навантаження може бути такою сильною, що коробка не витримає. У підсумку доведеться ремонтувати не тільки кузов, але і коробку.

Правильний алгоритм дій при постановці машини на стоянку такий. Зупиняєтеся, тримайте ногу на гальмі, переводите важіль в «Паркінг», затягуєте ручник, і тільки потім відпускаєте педаль гальма. Таким чином машину будуть тримати гальма, а не коробка.

3.Отключеніе передньої подушки безпеки

Багато хто знає, де знаходиться вимикач передньої подушки безпеки. Зазвичай на торці торпеди з пасажирської сторони або в бардачку. І звичайно, щоб повернути його, потрібно щось вставити всередину. Хтось біжить за викруткою, хтось намагається повернути його нігтем або якимись іншими підручними інструментами. Насправді все простіше. Цей отвір завжди точь-в-точь під жало ключа запалювання.

До речі, якщо у вас машина з бесьключевой доступом, ви повинні знати, що фізичний ключ у вас теж є, він захований в корпусі брелока.

4.Ремень безпеки

У всіх автомобілях є регулятор висоти ременя безпеки. Але мало хто ним користується, тому що мало хто знає про його існування. Насправді все просто: натискаєте на фіксатор і тягніть петлю на середній стійці вгору або вниз. Правильне розташування ременя – це коли він проходить через центр плеча.

5.Автоматіческая блокування дверей

Всі знають, що в салоні є кнопка блокування і розблокування дверей автомобіля. Але не всі знають, що якщо утримувати кнопку 2 секунди, то пролунає звуковий сигнал і запуститься програма автоматичного блокування дверей під час руху. Щоб відключити цю функцію, потрібно знову утримувати кнопку дві секунди. Функція працює майже на всіх сучасних машинах, але на старих її може і не бути.

6.Зеркало заднього виду

На сучасні машини все частіше ставляться салонні дзеркала заднього виду з функцією автозатемнення, щоб машини ззаду не засліплювали водія через дзеркало. Але у машин без цієї функції теж є захист від засліплення.

Чи помічали важіль внизу дзеркала? Потягніть за нього (або навпаки відсуньте його до лобового скла), дзеркало поміняє кут, і світло більше не буде потрапляти в очі. Потягніть важіль назад, і дзеркало повернеться в початкове положення – налаштовувати його заново не доведеться.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!