При підготовці машини до зими важливо перевірити акумулятор, стан гальм, рівень масла і стан антифризу, замінити рідину, що омиває, і склоочисники.
Почати варто з перевірки того, що залито в бачок склоомивача. “Вже пора переходити на зимову омиваючу, оскільки незважаючи на порівняно високу температуру вночі можуть бути заморозки, і звичайна може замерзнути. Тож на ній вже не економимо”, – каже експерт.
Бажано поміняти і щітки склоочисника – для них “починається лихоліття”.
На дорозі буде багато бруду, і якщо вони зношені, то і якість очищення скла буде поганою. А це, як нагадує автоексперт, безпосередньо впливає на безпеку.
Також буде не зайвим замінити повітряний та салонний фільтри, оскільки вологе та холодне повітря буде відчувати більший опір при проході крізь них.
Експерт радить обробити спеціальним мастилом замки дверей, дверні петлі та ущільнювачі, щоб вони “не замерзли в самий невідповідний момент”.
Звичайно, важливо перевірити рівень олії та особливо стан антифризу. При необхідності доливаємо або здійснюємо заміну.
Крім того, необхідно перевірити стан акумулятора, адже взимку він відчуватиме великі навантаження.
“Так що найкраще не полінуватися і провести його діагностику чи поставити на зарядку”, – каже експерт.
І, нарешті, важливо перевірити стан гальм. “Гальмівна рідина гігроскопічна, так що правильніше всього перед зимовим сезоном її просто поміняти”, – сказав експерт.
З кожним днем дороги стають все більш насиченими, поряд із новачками за кермом їздять водії…
Наприкінці жовтня Toyota розсекретила свій новий рамний позашляховик компактних розмірів, який має стати не лише…
Volvo скоригувала свої плани щодо повної відмови від двигунів внутрішнього згоряння. Раніше компанія обіцяла перейти…
Ми думали, що електромобілі врятують планету, але що, якщо вони лише приховують нові проблеми? Поки…
Duster більше ніколи не буде колишнім. Легендарний "народний" позашляховик, який довгі роки асоціювався з механічною…
Багато водіїв, прагнучи заощадити час або гроші, нерідко їздять з майже порожнім баком, не замислюючись…
Leave a Comment