Працівник СТО застеріг акуратних водіїв від можливих проблем з авто

Час читання: < 1 хв.
0
Працівник СТО застеріг акуратних водіїв від можливих проблем з авто

Занадто акуратне водіння може вилитися у проблеми з автомобілем. Про це розповів менеджер станції технічного обслуговування.

Що ще відомо

За його словами, ресурс будь-якого сучасного автомобіля розрахований на звичайну середньостатистичну поведінку водія за кермом. При акуратному пересуванні, коли водій об’їжджає кожну яму і сповільнюється перед кожним поліцейським, дійсно ходова частина авто може прослужити довше. Але при цьому не виключено виникнення несправностей із гальмівною системою, двигуном та трансмісією.

При їзді на низьких оборотах внутрішніх елементів силового агрегату утворюється нагар. До того ж, коли двигун працює на мінімумі, через погану циркуляцію мастила по двигуну може спостерігатися масляне голодування. Через це можлива поява задир на стінках циліндрів, що поступово виводить з ладу силовий агрегат.

Реклама

Надмірно акуратна їзда впливає і на трансмісію. КПП не встигає належним чином прогріватися, а це згубно відбивається на ній, особливо в холодну пору року. Потрібно хоч іноді вибиратися на вільну трасу з дозволеним високим швидкісним режимом і як слід розганяти машину, щоб двигун міг попрацювати на високих оборотах.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!