Названо колір авто які найчастіше піддаються атакам пташиного посліду

Час читання: < 1 хв.
0
Названо колір авто які найчастіше піддаються атакам пташиного посліду

Вибір кольору автомобіля для багатьох пов’язаний лише з естетикою, але має і практичне призначення. Практично всі автовласники в процесі експлуатації машин стикаються з проблемою з їх лакофарбовим покриттям, але в одних з них шанси отримати пошкодження ЛКП набагато вищі, ніж в інших.

Що ще відомо

Усьому виною є пташиний послід. Його кислотність входить у реакцію з лакофарбовим покриттям будь-якого автомобіля, цим завдаючи тому ушкодження. Але, як з’ясував Daily-Motor, у власників машин одного кольору отримати такі неприємності шанси набагато вищі, ніж у інших.

Згідно з дослідженням, проведеним компанією Halfords, автомобілі червоного кольору найчастіше схильні до ризику попадання на їх кузова пташиного посліду (18% від загальної кількості випадків).

Реклама

Причина, через яку під такий імпровізований обстріл потрапляють машини саме цієї палітри, не називається, але разом з червоними автомобілями за статистикою фірми, що спеціалізується на відновленні ЛКП, від подібної неприємності також страждають власники синіх авто.

Втім, подібна проблема має рішення незалежно від кольору кузова машини. Одним із найефективніших способів запобігання пошкодженням лакофарбового покриття автомобіля пташиним послідом є нанесення захисної речовини на кузов. Їм може бути як віск, і кераміка.

Покриття створить бар’єр для кислотного пташиного посліду, роз’їсти який йому вдасться лише за певний час. Це дасть автовласнику час на те, щоб відмити машину від продуктів життєдіяльності пернатих.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!