Авто

Названо найнадійніші дизельні двигуни у світі

Share

Дизельні двигуни в легкових автомобілях поступово йдуть з ринку, проте, як і раніше, залишаються популярними серед тих, хто цінує їх економічність, великий запас ходу і хороші динамічні характеристики. Однак в умовах можливих податків на дизельні автомобілі та зростання кількості зон чистого транспорту придбання уживаного автомобіля з дизельним двигуном у Європі стає ризикованим кроком. Виняток можуть становити моделі, що відповідають стандарту Euro 6, які зможуть ще довго без проблем пересуватись у таких зонах.

Журнал “What Car?” провів дослідження Reliability Survey, щоб з’ясувати, які дизельні автомобілі є найнадійнішими. Опитування охопило близько 30 000 власників автомобілів у Великобританії, які ділилися інформацією про поломки, вартість ремонту та час, проведений у сервісі за останні два роки. У дослідженні розглядалися автомобілі віком до 5 років. Питання стосувалися того, які автомобілі з дизельними двигунами показали себе якнайкраще, а які стали джерелом проблем для їх власників.

Лідери рейтингу: Volvo та Jaguar

Перше місце у категорії найнадійніших дизельних автомобілів зайняв Volvo XC40 (випускається з 2017 року). Згідно з результатами опитування, ця модель практично не завдавала проблем своїм власникам, за винятком рідкісних несправностей гальм або мультимедійної системи, які зазвичай усувалися в рамках гарантії. Volvo XC40 отримав загальну оцінку надійності 99,3%.

Друге місце також посів Volvo – цього разу це Volvo XC60 (з 2017 року). Хоча 20% власників стикалися з тим, що автомобіль залишався в сервісі більше тижня, більшість проблем також усунули за гарантією. У результаті Volvo XC60 отримав оцінку 96,2%.

На третьому місці опинився Jaguar F-Pace (з 2016 року), який став справжнім сюрпризом рейтингу. Незважаючи на те, що 24% автомобілів проводили в сервісі більше тижня, більшість ремонтів проходили безкоштовно, навіть після гарантії. Jaguar F-Pace отримав загальну оцінку 95,4%.

Інші надійні моделі

Четверте місце зайняло Audi Q7 із загальною оцінкою 95,2%. У цій моделі 11% опитаних відзначили проблеми з моторами, проте лише половина з них зіткнулася із серйозними затримками у ремонті. Вартість ремонту рідко перевищувала 750 фунтів.

На п’ятому місці опинився BMW X5 (з 2018 року), який отримав оцінку 95%. Найчастіше власники стикалися з проблемами в електроніці, але більшість несправностей усувалися за гарантією. Слідом за ним розташувався Mercedes GLC (з 2015 року) із оцінкою 94,8%. Тут основними проблемами була електроніка, проте жодна з несправностей не заважала експлуатації автомобіля.

Моделі, яких варто уникати

З іншого боку рейтингу опинилися моделі з більш високим ступенем відмов. До них відносяться Ford Kuga (2013-2020), Skoda Karoq (з 2017 року) та BMW 3 Series (з 2019 року). Ці автомобілі отримали низькі оцінки за надійність, особливо щодо дизельних версій, що робить їх менш привабливими для потенційних покупців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: ДВЗ

Останні записи

Volkswagen Tayron вперше показали наживо під час презентації у Парижі

На автосалоні в Парижі 2024 Volkswagen представив новий позашляховик Tayron - модель, яка стає другим…

14.10.2024

Компанія BMW випустить дві абсолютно різні M3 нової генерації

BMW M3 на ринку запропонують у двох варіантах виконання. Для моделі буде доступний як традиційний…

14.10.2024

Фахівець застерігає водіїв від самостійного ремонту автомобільної електроніки

Мало хто знає, що втручання в електроніку автомобіля може обернутися не лише дорогим ремонтом надалі,…

14.10.2024

Новий Dacia Bigster вперше представлений наживо в Парижі (ФОТО)

На Паризькому автосалоні 2024 року, де є журналісти видання SPEEDME.RU, компанія Dacia представила довгоочікувану новинку…

14.10.2024

У Парижі представлено концептуальний Renault 17 Electric Restomod (ФОТО)

На Паризькому автосалоні було представлено нову концептуальну модель Renault 17 Electric Restomod, яка втілює унікальне…

14.10.2024

Audi Q5 2025 показали наживо на Паризькому автосалоні

14 жовтня офіційно стартував Паризький автосалон 2024 року. На стенді Audi наживо показали нове покоління…

14.10.2024