Названо найнадійніші дизельні двигуни у світі

Час читання: 2 хв.
0
Названо найнадійніші дизельні двигуни у світі

Дизельні двигуни в легкових автомобілях поступово йдуть з ринку, проте, як і раніше, залишаються популярними серед тих, хто цінує їх економічність, великий запас ходу і хороші динамічні характеристики. Однак в умовах можливих податків на дизельні автомобілі та зростання кількості зон чистого транспорту придбання уживаного автомобіля з дизельним двигуном у Європі стає ризикованим кроком. Виняток можуть становити моделі, що відповідають стандарту Euro 6, які зможуть ще довго без проблем пересуватись у таких зонах.

Журнал “What Car?” провів дослідження Reliability Survey, щоб з’ясувати, які дизельні автомобілі є найнадійнішими. Опитування охопило близько 30 000 власників автомобілів у Великобританії, які ділилися інформацією про поломки, вартість ремонту та час, проведений у сервісі за останні два роки. У дослідженні розглядалися автомобілі віком до 5 років. Питання стосувалися того, які автомобілі з дизельними двигунами показали себе якнайкраще, а які стали джерелом проблем для їх власників.

Лідери рейтингу: Volvo та Jaguar

Перше місце у категорії найнадійніших дизельних автомобілів зайняв Volvo XC40 (випускається з 2017 року). Згідно з результатами опитування, ця модель практично не завдавала проблем своїм власникам, за винятком рідкісних несправностей гальм або мультимедійної системи, які зазвичай усувалися в рамках гарантії. Volvo XC40 отримав загальну оцінку надійності 99,3%.

Реклама

Друге місце також посів Volvo – цього разу це Volvo XC60 (з 2017 року). Хоча 20% власників стикалися з тим, що автомобіль залишався в сервісі більше тижня, більшість проблем також усунули за гарантією. У результаті Volvo XC60 отримав оцінку 96,2%.

На третьому місці опинився Jaguar F-Pace (з 2016 року), який став справжнім сюрпризом рейтингу. Незважаючи на те, що 24% автомобілів проводили в сервісі більше тижня, більшість ремонтів проходили безкоштовно, навіть після гарантії. Jaguar F-Pace отримав загальну оцінку 95,4%.

Інші надійні моделі

Четверте місце зайняло Audi Q7 із загальною оцінкою 95,2%. У цій моделі 11% опитаних відзначили проблеми з моторами, проте лише половина з них зіткнулася із серйозними затримками у ремонті. Вартість ремонту рідко перевищувала 750 фунтів.

На п’ятому місці опинився BMW X5 (з 2018 року), який отримав оцінку 95%. Найчастіше власники стикалися з проблемами в електроніці, але більшість несправностей усувалися за гарантією. Слідом за ним розташувався Mercedes GLC (з 2015 року) із оцінкою 94,8%. Тут основними проблемами була електроніка, проте жодна з несправностей не заважала експлуатації автомобіля.

Моделі, яких варто уникати

З іншого боку рейтингу опинилися моделі з більш високим ступенем відмов. До них відносяться Ford Kuga (2013-2020), Skoda Karoq (з 2017 року) та BMW 3 Series (з 2019 року). Ці автомобілі отримали низькі оцінки за надійність, особливо щодо дизельних версій, що робить їх менш привабливими для потенційних покупців.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!