Експерти назвали 7 причин обрати авто з механікою замість автоматичної коробки передач

Час читання: < 1 хв.
0
Експерти назвали 7 причин обрати авто з механікою замість автоматичної коробки передач

Після появи автоматичної трансмісії суперечки між автолюбителями про те, що краще, ніяк не вщухають. Дійсно, АКПП надає можливість більш просто керувати транспортним засобом, однак і механічні коробки передач мають певні переваги. Їх перерахував автомеханік, який відзначив явні та приховані плюси такого типу трансмісій.

Детальніше про переваги МКП над АКП

Так, можна непогано заощадити на паливі, особливо це актуально для досвідчених водіїв, які за допомогою перемикання передач та використання накату скорочують кількість витраченого палива. Крім того, автоматична трансмісія забирає деяку потужність двигуна. Це особливо помітно на малолітражних двигунах, де втрати можуть досягати тридцяти відсотків.

При запуску машини в холодну пору року зробити це простіше на МКПП, для цього достатньо вичавити зчеплення, тоді стартер зможе простіше запустити двигун, йому не доведеться справлятися із застиглою трансмісійною рідиною. Ще один плюс – можливість запустити машину при акумуляторі, що сів, – для цього достатньо штовхнути машину на включеній передачі. На автомобілях з АКПП таке зробити не вдасться, тому що немає жорсткого з’єднання між двигуном і колесами.

Реклама

Якщо машина з МКПП вийде з ладу, її легко можна відбуксирувати. Теоретично, автомобіль оснащений АКПП, також можна буксирувати, проте великий ризик можливості пошкодження коробки передач. Якщо говорити про технічне обслуговування, механічна трансмісія простіша, крім того, вимагає менше фінансових витрат. В АКПП потрібно заливати набагато більше трансмісійної рідини, що потребує більш високих фінансових вкладень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!