Вінничанин створив електробайк з літака

0
279

Із запчастин літака АН-2 і гвинтокрила Мі-2 вінничанин Віктор Горенюк сконструював електробайк. Про це повідомляє прес-центр ВНТУ, передає Depo.Вінниця.

Віктор Горенюк працював льотчиком, а нині викладає у Вінницькому національному технічному університеті на кафедрі відновлювальної енергетики та транспортних електричних систем і комплексів. Перші спроби створити щось подібне нинішньому електробайку у чоловіка були з десяток років тому, але прототипи не були успішними.

“Перший варіант був триколісний веломобіль. Але він виявився не дуже вдалим. Маневреність була гірша. Пройшло уже майже 4 роки, і я знов повернувся до цієї розробки і зробив її на двох колесах. Випробував свій електробайк у поїздках. І за витрачанням енергії, і за ходовими характеристиками він мене задовольняє”, – розповів Горенюк.

Утім винахідник хоче вдосконалити своє 55-кілограмове творіння. Приміром, замінити гелієвий акумулятор та літій-іонний, а також поставити сонячну зарядку.

“Можна поставити сонячні батареї на обтікач: якщо сонце світить, то генерована енергія буде зменшувати навантаження акумулятора, а при зупинці йти на його підзарядку”, – мислить колишній льотчик.

Сьогодні на спідометрі гібрида кукурудзника, гвинтокрила та електроскутера Горенюка вже близько 1000 км.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!