Volkswagen може відмовитися від запуску нового покоління платформи MEB

Час читання: < 1 хв.
0
Volkswagen може відмовитися від запуску нового покоління платформи MEB

Volkswagen розглядає можливість відмови від оновлення своєї електричної платформи MEB+, яка мала забезпечити підтримку моделей ID.3 та ID.4 до виходу нової платформи SSP у 2028 році. Як повідомляє Manager Magazin, фінансовий директор компанії Арно Антліц планує зменшити інвестиції, що може загрожувати розвитку MEB+.

Спочатку Volkswagen планував виділити 180 мільярдів євро на розвиток протягом наступних п’яти років, але ця сума може скоротитися до 160 мільярдів. Це рішення вплине на розробки, адміністративні процеси та може призвести до скорочення до 30 000 робочих місць у Німеччині.

Платформа MEB+ повинна була стати важливим кроком для підтримки конкурентоспроможності електромобілів VW, але тепер компанія може зосередитися на нових моделях, які будуть створені на SSP-платформі, запланованій на 2028 рік. Крім того, розглядається можливість скасування розробки компактного електричного SUV, схожого на T-Roc.

Реклама

Volkswagen стикається з необхідністю зниження витрат, і керівництво компанії веде переговори з профспілками з цього питання. Хоча офіційних підтверджень про конкретну кількість скорочень поки немає, майбутнє ключових проектів електромобілів VW залишається невизначеним.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!