Дизайн автомобілів у США можуть переробляти з метою покращення безпеки

Час читання: 2 хв.
0
Дизайн автомобілів у США можуть переробляти з метою покращення безпеки
У США автовиробників можуть зобов’язати зменшити капоти автомобілів. Національне управління з безпеки дорожнього руху (NHTSA) запропонувало змінити підхід до проєктування передньої частини машин, зокрема капотів і решіток радіатора, які є особливо небезпечними для пішоходів. Фахівці зазначають, що такі зміни також можуть допомогти знизити витрати палива.

За останні десять років кількість загиблих пішоходів у ДТП в США збільшилася більше ніж удвічі. Влада шукає способи покращити ситуацію, і пропозиція NHTSA є одним із варіантів.

У документі на 238 сторінок йдеться про необхідність запровадження нового стандарту дизайну автомобілів, який охоплює все — від розмірів капота до форми решітки та кутів розташування конструктивних елементів.

Реклама

Новий стандарт покликаний знизити ризик серйозних або смертельних травм голови у пішоходів, зокрема дітей, при зіткненнях на швидкості до 40 км/год. Наразі близько 70% травм пішоходів припадає на такі випадки.

Управління пропонує перепроєктувати автомобілі масою менше 4536 кілограмів, включаючи пікапи та позашляховики. Перед впровадженням змін необхідно провести тести з манекенами, що імітують пішоходів різного віку.

Попри серйозність проблеми, впровадження цих правил може мати обмежений ефект. За розрахунками NHTSA, це дозволить зберегти не більше 67 життів щороку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!