Mazda готує електричну версію кросовера CX-60 (фото)

Час читання: < 1 хв.
0
Mazda готує електричну версію кросовера CX-60

Компанія Mazda запатентувала у Європейському відомстві нове модельне позначення CX-6e, повідомляє AutoGuide з посиланням на патентну заявку. За даними видання, цей індекс може отримати новий електрокросовер, розміром схожий на нинішню Mazda CX-60, або ж це буде електрична версія самої CX-60.

Одна з гіпотез припускає, що новий електромобіль Mazda створить на вже відомій платформі, запозиченій у альянсу Subaru та Toyota. Раніше компанії об’єднали зусилля для розробки нових ДВЗ, тож можливо, їхня співпраця пошириться і на електромобілі. Таким чином, електричний варіант CX-60 в Європі може суттєво відрізнятися від свого паливного аналога.

Реклама

Інша версія вказує на можливість, що це буде позашляховик, який Mazda розробляє для китайського ринку. У квітні на Пекінському автосалоні компанія представила два електромобілі: седан EZ-6, який вже готується до серійного виробництва, і концептуальний кросовер Arata. Очікується, що виробництво кросовера, заснованого на концепті Arata, розпочнеться у 2025 році, причому модель може з’явитися і на глобальному ринку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!