Porsche представила дуже особливий Taycan, який змінює колір (фото)

Час читання: 2 хв.
0

Porsche Asia Pacific та Porsche Exclusive Manufaktur об’єднали зусилля для створення унікального Porsche Taycan Turbo S під назвою Celestial Jade. Цей автомобіль, розроблений у рамках програми Sonderwunsch, вражає своїм спеціальним пігментованим покриттям, яке змінює колір залежно від кута освітлення та оточення.

Porsche пояснює, що ефект нагадує «чудове перетворення» дорогоцінного каміння. Протягом тисяч років мінерали піддаються високим температурами та тиску, що призводить до їх кристалізації та формування унікальних візерунків. Найменші зміни температури або тиску залишають сліди на камені, створюючи відтінки зеленого, жовтого, золотого, білого та синього кольорів.

Реклама

Розробка цього забарвлення зайняла майже рік і включала складні етапи підготовки та нанесення. Porsche поєднала два типи фарби Chromaflair, а для нанесення покриття знадобилося близько 80 людино-годин.

Результат вражає: фарби Chromaflair містять мікроскопічні частинки з непрозорим алюмінієвим шаром, що відбиває світло, і склоподібною оболонкою, що надає ефект зміни кольору. У випадку з Taycan Celestial Jade можна побачити яскраві відтінки зеленого, жовтого та золотого, а також темно-сірий, чорний і синій кольори.

Крім унікального забарвлення, Celestial Jade прикрашений логотипами, натхненними міфічною істотою ЛунМа, що поєднує голову дракона і тіло коня, символізуючи силу і удачу.

Деталі Turbonite були замінені на карбонові елементи, покриті лаком, а в салоні використовуються шкіри кольорів Slate Grey та English Green. Брелок ключа також пофарбований у колір автомобіля.

Taycan Turbo S Celestial Jade буде демонструватися на різних майданчиках Південно-Східної Азії до його продажу на аукціоні у 2025 році, а отримані кошти підуть на благодійність. Яка організація отримає ці кошти, ще не оголошено. Переможець аукціону стане власником високопродуктивного електромобіля з двомоторною системою повного приводу потужністю 939 к.с. і крутним моментом 1110 Нм, що дозволяє розганятися з 0 до 100 км/год за 2,4 секунди та досягати максимальної швидкості 260 км/год.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!