Авто

Відомі західні автомобілі, які сьогодні виробляються у Китаї

Share

Китайський автопром продовжує зміцнювати свої позиції на світовому ринку, поступово витісняючи інші бренди з дилерських полиць. Відомі марки, такі як Chery, MG, BYD та інші, переважно виробляються безпосередньо в Китаї. Однак, мало хто знає, що в КНР також ведеться збирання багатьох відомих західних моделей.

Tesla – Model 3 і Model Y

Дві популярні моделі Tesla, Model 3 і Model Y, виробляються в Китаї для внутрішнього ринку, але іноді їх експортують в інші країни, наприклад, до Росії через паралельний імпорт. Виробництво здійснюється на фабриці Gigafactory в Шанхаї, і деякі власники цих автомобілів вважають, що китайські Tesla навіть перевершують американські за якістю.

Volvo – C40, XC40, XC60, EX30 і S60

Шведський бренд Volvo почав виробництво своїх автомобілів у Китаї в 2013 році з відкриттям заводів у Ченду та Даціні, створених у партнерстві з китайською материнською компанією Geely. У 2021 році Volvo повністю викупила частку Geely в цих підприємствах, і тепер на цих заводах збирають такі моделі, як C40, XC40, XC60, EX30 і S60.

Polestar – 2, 3 і 4

Електричний дочірній бренд Volvo, Polestar, також використовує Китай як основний виробничий майданчик для моделей Polestar 2, 3 і 4. Компанія розпочала випуск у КНР у 2017 році з гібридного купе Polestar 1, і з того часу список моделей, що збираються на китайських заводах, лише розширюється.

BMW – iX3

Незважаючи на те, що більшість моделей BMW виробляється в Німеччині та США, першим автомобілем баварського бренду, який локалізували для китайського ринку, став електричний кросовер iX3. Виробництво цієї моделі стартувало у 2020 році на заводі BMW у Шеньяні, і зараз це єдина модель BMW, що виготовляється в Китаї.

Mini – Aceman і Cooper Electric

Дочірній бренд BMW, Mini, має ще тісніші зв’язки з Китаєм. У 2018 році BMW Group оголосила про створення спільного підприємства з Great Wall Motors (GWM) для виробництва електричних моделей Mini, відомих як Spotlight Automotive. Завод у місті Чжанцзяган випускає електромобілі Cooper Electric та Aceman, тоді як електрична версія Countryman збирається в Німеччині на потужностях BMW Group у Лейпцигу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Новий гібридний BMW M5 показали на міжнародному автосалоні

У світі високопродуктивних автомобілів BMW M5 завжди займав особливе місце, і новий BMW M5 продовжує…

02.09.2024

Audi офіційно представила кросовер Q5 нового покоління (фото)

Audi не зупиняється на оновленні A5 та дебюті довгоочікуваного A6 E-Tron — компанія також представляє…

02.09.2024

Ford розробляє лебідку для електромобілів

Зазвичай лебідки живляться від 12-вольтових систем змінного струму автомобіля, але у патентній заявці, опублікованій Бюро…

01.09.2024

BMW відкликає весь тираж електрокарів MINI через загрозу займання

BMW оголосила про відкликання всього тиражу електрокарів MINI через загрозу займання. Німецьке видання Bild повідомило,…

01.09.2024

Незалежні рендери розкрили електричну версію BMW X5

Оновлення одного з найпопулярніших кросоверів BMW вже на горизонті. Поточна версія X5, яка дебютувала у…

01.09.2024

Jeep представить новий доступний позашляховик

Окрім завершальної стадії розробки нових поколінь Renegade і Compass, інженери та дизайнери Jeep активно працюють…

01.09.2024