Авто

Новий гібридний BMW M5 показали на міжнародному автосалоні

Share

У світі високопродуктивних автомобілів BMW M5 завжди займав особливе місце, і новий BMW M5 продовжує цю традицію, поєднуючи в собі неймовірну потужність і захоплюючі відчуття від водіння.

На автосалоні в китайському Ченду публіці вперше представили новий спортивний седан BMW M5. Варто зазначити, що глобальний дебют цієї моделі відбувся ще в червні цього року.

Новий BMW M5 G60 має споряджену масу в 2435 кілограмів, що на понад півтонни важче за свого попередника, BMW M5 F90, і на цілу тонну більше, ніж перший M5 E34.

Технічно M5 G60 багато в чому повторює кросовер BMW XM V8 — це підзаряджуваний гібрид із 4,4-літровим двигуном BMW S68 V8, доповненим електромотором. Встановлено 8-ступінчасту автоматичну коробку передач ZF, повнокероване шасі та повний привід з керованим вектором тяги.

Потужність M5 G60 становить 727 кінських сил, а максимальний крутний момент досягає 1000 Нм. Тягова батарея, ємність якої становить 18,6 кВт*год, забезпечує розгін до 100 км/год всього за 3,5 секунди.

Значна вага BMW M5 G60 та висока продуктивність його силової установки вимагають особливих рішень для коліс. M5 G60 став першим M5, який отримав колісні диски різного розміру на передній і задній осях. Колія коліс також була значно розширена: на 45 мм ззаду і на 75 мм спереду.

Зовнішній вигляд BMW M5 G60 виділяється своєю своєрідністю. Пластикове оперення виконано у грубому, гранчастому стилі, що робить і без того масивний кузов 5-ї серії G60 ще більш виразним. Вуглепластикова панель даху, доступна як опція, виглядає дещо контрастно на фоні великої маси автомобіля.

Інтер’єр M5 включає п’ять посадкових місць, практичний багажник об’ємом 455 літрів, світлову ілюмінацію в кольорах логотипу M GmbH, мінімалістичну консоль з дисплеєм з тактильним інтерфейсом і декоративні елементи з вуглепластику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: BMW

Останні записи

Audi офіційно представила кросовер Q5 нового покоління (фото)

Audi не зупиняється на оновленні A5 та дебюті довгоочікуваного A6 E-Tron — компанія також представляє…

02.09.2024

Ford розробляє лебідку для електромобілів

Зазвичай лебідки живляться від 12-вольтових систем змінного струму автомобіля, але у патентній заявці, опублікованій Бюро…

01.09.2024

BMW відкликає весь тираж електрокарів MINI через загрозу займання

BMW оголосила про відкликання всього тиражу електрокарів MINI через загрозу займання. Німецьке видання Bild повідомило,…

01.09.2024

Незалежні рендери розкрили електричну версію BMW X5

Оновлення одного з найпопулярніших кросоверів BMW вже на горизонті. Поточна версія X5, яка дебютувала у…

01.09.2024

Jeep представить новий доступний позашляховик

Окрім завершальної стадії розробки нових поколінь Renegade і Compass, інженери та дизайнери Jeep активно працюють…

01.09.2024

Hyundai планує перегнати Toyota з новими революційними гібридами

Компанія Hyundai оголосила про запуск нової гібридної технології наступного покоління, яка обіцяє вивести її в…

01.09.2024