Авто

Audi офіційно представила кросовер Q5 нового покоління (фото)

Share

Audi не зупиняється на оновленні A5 та дебюті довгоочікуваного A6 E-Tron — компанія також представляє третє покоління позашляховика Q5, створеного для тих, хто надає перевагу стилю Audi, але з більш високою посадкою. На відміну від повністю електричного Q6, Q5 зберігає традиційний бензиновий двигун та пропонує широкий спектр функцій для всієї родини.

Q5 є надзвичайно важливою моделлю для Audi, особливо на американському ринку, де вона стала бестселером. Більше 1,6 мільйона автомобілів першого покоління вже курсують дорогами, а друге покоління знайшло понад мільйон покупців. Середньорозмірні кросовери мають великий попит, і нова модель Q5 має продовжити цю успішну традицію, пропонуючи покращені характеристики.

На старті продажів у США будуть доступні дві версії Q5. Базова модель оснащена турбованим 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 268 кінських сил, тоді як SQ5 отримав турбований 3,0-літровий V6, який видає 362 кінські сили. Обидва варіанти забезпечують впевнену їзду завдяки семиступінчастій автоматичній коробці передач S Tronic та повному приводу Quattro.

Q5 має різні варіанти підвіски. Стандартна версія пропонує комфортну їзду на сталевих пружинах, з можливістю вибору спортивної підвіски (стандарт для SQ5) з системою частотного амортизації (Frequency Selective Damping), яка адаптує амортизацію залежно від стану дороги. Додатково доступна пневматична підвіска з адаптивними амортизаторами, яка забезпечує більш виразний контраст між режимами комфорту та спорту.

Новий Q5 отримав оновлений дизайн від Audi. Екстер’єр став більш м’яким, але зберігає впізнавані риси, що привертають увагу. Задня частина автомобіля виглядає ширшою завдяки світловій смузі по всій ширині та реальним вихлопним трубам. Q5 пропонується в одинадцяти кольорах, включаючи яскравий Ultra Blue, з колесами розміром від 18 до 21 дюйма.

Передня частина отримала нову решітку радіатора, яку Audi описує як «спортивну». Крім того, новий Q5 має функцію вибору динамічних світлових орнаментів, яку можна налаштовувати через систему MMI. У Європі ця функція працює під час руху, а в США — лише на стоянці. Задні OLED-ліхтарі також можуть надсилати сигнали іншим учасникам дорожнього руху, але ця функція недоступна в США.

Інтер’єр Q5 став більш сучасним та динамічним, зберігаючи риси, які нагадують про успішні рішення минулих моделей. Матеріали та оздоблення створюють відчуття високої якості та довговічності.

У салоні є порти USB-C спереду та ззаду, а також індукційний зарядний майданчик для смартфона. Додатково в наявності кілька блискучих пластикових деталей та кнопки для керування різними функціями.

Новий Q5 побудований на платформі Premium Platform Combustion, яку також використовує новий Audi A5. Ця платформа дозволяє створювати як низькі, так і високі автомобілі, що забезпечує гнучкість у розробці моделей.

У плані технологій Q5 отримав систему Digital Stage, що включає великий вигнутий OLED-дисплей MMI, який складається з 11,9-дюймового віртуального кокпіта та 14,5-дюймового сенсорного екрану MMI, а також 10,9-дюймовий екран для пасажирів.

Ціни на новий Q5 у Європі стартують від 52 300 євро, а за SQ5 доведеться заплатити від 82 900 євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Audi

Останні записи

Ford розробляє лебідку для електромобілів

Зазвичай лебідки живляться від 12-вольтових систем змінного струму автомобіля, але у патентній заявці, опублікованій Бюро…

01.09.2024

BMW відкликає весь тираж електрокарів MINI через загрозу займання

BMW оголосила про відкликання всього тиражу електрокарів MINI через загрозу займання. Німецьке видання Bild повідомило,…

01.09.2024

Незалежні рендери розкрили електричну версію BMW X5

Оновлення одного з найпопулярніших кросоверів BMW вже на горизонті. Поточна версія X5, яка дебютувала у…

01.09.2024

Jeep представить новий доступний позашляховик

Окрім завершальної стадії розробки нових поколінь Renegade і Compass, інженери та дизайнери Jeep активно працюють…

01.09.2024

Hyundai планує перегнати Toyota з новими революційними гібридами

Компанія Hyundai оголосила про запуск нової гібридної технології наступного покоління, яка обіцяє вивести її в…

01.09.2024

В Україні ввели новий штраф для водіїв: що варто знати

В Україні незабаром може з’явитися новий штраф для водіїв, який має потенціал стати досить популярним.…

01.09.2024