В США представили накидку для електромобіля, яка збільшує запас ходу (фото)

Час читання: 2 хв.
0
В США представили накидку для електромобіля, яка збільшує запас ходу

Американська компанія GoSun представила новий продукт для заряджання електромобілів — EV Solar Charger. Це розкладний комплект сонячних панелей, які покривають значну частину поверхні автомобіля та одночасно захищають його від перегріву в спекотну погоду. Новинка вже доступна для попереднього замовлення з депозитом у 250 доларів.

Сонячні панелі складаються гармошкою і розміщуються в боксі завтовшки 12,7 см, який кріпиться на дах електромобіля. Кришка боксу також оснащена 200-ватною сонячною батареєю, що дозволяє отримувати енергію навіть під час руху. Основне заряджання відбувається на парковці, коли панелі розгортаються від носа до хвоста автомобіля. Площа покриття збільшується вшестеро, а потужність — до 1,2 кіловати.

Реклама

EV Solar Charger підключається безпосередньо до зарядного порту електромобіля через 120-вольтовий кабель. В розгорнутому вигляді на парковці комплекс витримує пориви вітру швидкістю до 50 км/год. З 32-кілограмовим боксом на даху автомобіль може рухатися зі швидкістю до 160 км/год. Інженери GoSun розраховують, що їхня розробка дозволить власникам електромобілів отримувати від 16 до 32 «безкоштовних» кілометрів пробігу на день, а в ідеальних умовах — до 50 кілометрів.

Початок доставки EV Solar Charger заплановано на 2025 рік. Повна вартість аксесуара складе близько 3000 доларів, при цьому американські покупці зможуть отримати 30% податкову знижку за федеральною програмою. Компанія планує запатентувати пристрій у США та Китаї: заявки вже подані та наразі розглядаються відповідними відомствами.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!