У 2026 році Volkswagen випустить електричний GTI

Час читання: 2 хв.
0
У 2026 році Volkswagen випустить електричний GTI

Минув майже рік з моменту анонсу Volkswagen планів випустити електричну версію GTI. Концепт ID. GTI буде перетворено на серійну модель до 2026 року для європейського ринку. Volkswagen також сподівається, що цей гарячий хетчбек з’явиться в США за ціною близько $25 000, але наразі це лише плани.

Журналісти Motor1 Italy поспілкувалися з генеральним директором Volkswagen Томасом Шефером про перший GTI без двигуна внутрішнього згоряння. Шефер не упустив можливості відзначити переваги електричного GTI, зазначивши, що його підвіска і шасі будуть на ще вищому рівні порівняно з нинішньою бензиновою моделлю. Мета полягає в тому, щоб створити автомобіль не тільки з високою продуктивністю, але й з захоплюючим досвідом і керуванням.

Шефер також додав, що автомобіль матиме функцію GTI e-sound, що передбачає наявність штучного звуку двигуна, який відтворюватиметься через динаміки.

Реклама

У 2026 році Volkswagen випустить електричний GTI

Варто зазначити, що концепт ID. GTI не є передвісником електричного Golf GTI, а представляє собою меншого автомобіля. Продемонстрований минулого року на IAA Mobility у Мюнхені спортивний концепт заснований на ID. 2all — електричному хетчбеку розміром з Polo. В Європі ще продається Polo GTI з бензиновим двигуном об’ємом 2.0 літра і потужністю 204 к.с. До свого припинення виробництва у 2023 році, ще менший up! GTI оснащувався 1.0-літровим турбованим трициліндровим двигуном потужністю 115 к.с.

Ще один повністю електричний Golf з’явиться не раніше кінця десятиліття, коли вийде дев’яте покоління. Поточна версія восьмого покоління Golf з бензиновими двигунами може продовжувати продаватися до 2035 року, оскільки Volkswagen не виключає можливість одночасного продажу двох поколінь протягом кількох років.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!