Hyundai відкликає Genesis Coupe: він може покотитися

Час читання: < 1 хв.
0
Hyundai відкликає Genesis Coupe: він може покотитися

Задовго до того, як Genesis став окремим люксовим брендом, Hyundai пропонувала модель Genesis Coupe. Це було економічне спортивне купе з заднім приводом та 3,8-літровим V6 двигуном, що розвивав потужність 348 к.с. (260 кВт/353 к.с.) в останній рік виробництва.

Виробництво цієї моделі завершилося у 2016 році, але нещодавно вона знову потрапила у заголовки новин через відкликання. Причиною стала одна неприємна несправність.

Під сервісну кампанію потрапили 12 612 автомобілів 2010-2013 модельних років. Згідно з повідомленням NHTSA, ці автомобілі можуть несподівано зрушити з місця при включенні передачі.

У звіті про відкликання пояснюється, що Genesis Coupe оснащується вимикачем блокування запалювання, який працює разом з педаллю зчеплення. Проте в порушених моделях перемикач блокування запалювання має “поворотну пружину, яка може зламатися через напругу від взаємодії перемикача з кронштейном педалі зчеплення”.

Це може призвести до того, що замок запалювання не повністю знеструмлюється, дозволяючи автомобілю рушати без натиснутої педалі зчеплення. Це означає, що машина може ривком рушити вперед або назад, якщо запущена на передачі без використання стоянкового гальма, натиснутої педалі гальма або зчеплення.

Ця проблема підвищує ризик травмування, і Hyundai вже зафіксувала три аварії, пов’язані з цим дефектом. Перший випадок стався у 2012 році, а інші інциденти — у 2014 та 2015 роках.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!