Corvette представив найпотужнішу модель за всю історію

Час читання: 2 хв.
0
Corvette представив найпотужнішу модель за всю історію

Ось найпотужніший Corvette в історії: Corvette ZR1 з двигуном потужністю 1064 кінських сил. Це флагманський спортивний автомобіль, який розсекречено за рік до його офіційної прем’єри. Для ZR1 розроблений новий V8 двигун з внутрішньозаводським позначенням LT7. Цей 5,5-літровий агрегат оснащений двома турбокомпресорами та адаптивною системою антилага, що налаштовується під стиль водіння. Модернізований восьмиступінчастий автомат забезпечує вражаючі динамічні характеристики, з розрахунковою максимальною швидкістю понад 350 км/год.

Хоча повноцінна прем’єра Corvette ZR1 відбудеться наступного року, вже зараз оприлюднено офіційні фотографії та основні технічні характеристики, хоча без точних динамічних показників. Відомо, що новий V8 двигун розвиває 1079 кінських сил і 1121 Нм крутного моменту. Це найпотужніший двигун V8, коли-небудь створений американським автовиробником.

Реклама

Основою для нового двигуна став атмосферний агрегат LT6, розроблений для Corvette Z06. Його модернізували, додавши два турбокомпресори mono-scroll на кулькових підшипниках, переробивши головки блоків циліндрів, вали та систему впуску, а також зменшивши ступінь стиснення. Восьмиступінчастий автомат отримав посилені шестірні, нову головну пару та удосконалену систему змащення.

Очікується, що Corvette ZR1 зможе розвивати швидкість понад 350 км/год і пройти дистанцію в чверть милі (402 метри) менш ніж за 10 секунд. Під час тестів на Нюрбургрингу суперкар досяг швидкості 320 км/год.

Новинка також має цікаву особливість – заднє скло з карбоновою вставкою. Ця двосекційна конструкція не використовувалася на Corvette з 60-х років минулого століття. Крім того, ZR1 оснащений розширеним переднім спліттером і масивним антикрилом, яке на максимальних швидкостях генерує більше півтонни притискного зусилля. У підвісці застосовані перекалібровані амортизатори і жорсткіші пружини, а карбон-керамічні гальмівні диски мають діаметр 400 мм.

Запуск Corvette ZR1 запланований на 2025 рік, коли також стануть відомі ціни. Модель буде доступна у версіях зі звичайним дахом та відкидним верхом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!