Nissan припиняє продажі свого найпопулярнішого електромобіля

Час читання: < 1 хв.
0
Nissan припиняє продажі свого найпопулярнішого електромобіля

Японський автовиробник офіційно закінчує продаж свого наймасовішого електромобіля – другого покоління Nissan LEAF. Протягом минулого року продажі Nissan LEAF значно знизилися на ключових ринках: на 21% в Японії, на 40% у США і на 35% в Європі. Ця тенденція продовжується і протягом перших п’яти місяців 2024 року.

Після закриття виробництва LEAF в Британії на початку цього року, Nissan планує припинити продаж цього електричного хетчбека в Австралії. Представник Nissan Australia зазначив, що клієнти з Австралії та Нової Зеландії зможуть купувати авто, поки є запаси.

Замість LEAF очікується, що Nissan представить електричний кросовер Ariya. Проте виробництво електричного хетчбека LEAF триває в Теннессі для ринків Північної Америки і Японії.

За інформацією від Nissan, наступне покоління LEAF буде купе-кросовером. Планується, що він буде спортивнішим і компактнішим порівняно з майбутніми електромобілями Qashqai і Juke. Крім того, Nissan вкладатиме до 3,8 мільярда доларів у виробництво нового покоління електромобілів на заводі в Сандерленді, включаючи моделі LEAF, Qashqai та Juke.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!