Незвичайний електрокар BMW сфотографували під час тестів (фото)

Час читання: 2 хв.
0
Незвичайний електрокар BMW сфотографували під час тестів (фото)

Компанія BMW вивела на випробування незвичайний електрокар у форм-факторі купе, оснащений чотирма мотор-колесами. Ймовірно, це технологія стартапу DeepDrive, в який BMW інвестувала в 2023 році. Поки неясно, чи це буде серійна модель або шоу-кар, але можливо, що купе стане “особливим сюрпризом”, який BMW M підготувала для конкурсу елегантності в Пеббл-Біч.

Під час тестів було помічено автомобіль з характерним камуфляжем і передньою частиною кузова у стилі концептів Neue Klasse. Відсутність вихлопних патрубків підтверджує електричну силову установку з чотирма мотор-колесами, що натякає на анонсований BMW M “особливий сюрприз” для Monterey Car Week.

Історія з мотор-колесами виглядає правдоподібно, оскільки у 2023 році венчурний фонд BMW i Ventures інвестував у німецький стартап DeepDrive. Стартап розробляє двороторні приводи, які можна використовувати як центральний вузол або вбудовувати в колеса. Технологію планують зробити доступною до 2026 року, запропонувавши три варіанти потужності:

  • Приводи з віддачею 204 сили та 1500 Нм для компактних та середньорозмірних моделей.
  • Приводи з віддачею 218 сил та 1800 Нм для середньорозмірних та великих моделей.
  • Мотор-колеса з піковою потужністю 340 кінських сил і 2400 Нм для автомобілів, орієнтованих на динаміку.

Кожен варіант буде оснащений інтегрованою гальмівною системою, розробленою спільно з Continental та відзначеною нагородою «Інновація 2023 року».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!