Електричний BMW X5 зафіксовано на дорозі: перший погляд на новинку

Час читання: < 1 хв.
0
Електричний BMW X5 зафіксовано на дорозі: перший погляд на новинку

Концерн BMW випустив на тестування електричний кросовер X5, фотографії закамуфльованих прототипів якого опублікувало видання CarBuzz. Новий електромобіль, ймовірно, отримає назву iX5 і вийде на конвеєр не раніше кінця 2025 року, після запуску компактнішого iX3 на платформі Neue Klasse.

Електричний BMW X5 відрізнятиметься від поточної версії паливного автомобіля меншим і більш витягнутим силуетом та оновленою передньою частиною. Навіть у густому камуфляжі видно, що дизайн автомобіля став більш вертикальним, замінивши традиційну радіаторну решітку на більш сучасне рішення, схоже на концептуальні пропозиції, а масивний бампер отримає великий повітрозабірник. Також на фото помітні незвичайні ручки дверей, розташовані на стику дверних панелей і віконних рамок.

За інформацією видання, BMW випробовує різні версії нового електромобіля, зокрема з потужнішими моторами, що відрізняються червоними гальмівними супортами. Це свідчить про можливу модифікацію iX5 з спортивним іміджем.

Імовірно, основою для iX5 стане архітектура Neue Klasse, яку BMW розробляє для своїх компактних моделей. Седани у форматі 3 серії та спільні платформи позашляховиків плануються до середини наступного року, що робить випуск великого кросовера трохи затягнутішим на час. У 2027 році BMW планує випустити кілька невеликих електромобілів, включаючи повнопривідні моделі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!