Три зміни в нових BMW, які порушують давні традиції компанії

Час читання: 2 хв.
0
Три зміни в нових BMW, які порушують давні традиції компанії

Компанія BMW своєю історією довела, що є автовиробником, який приділяє особливу увагу традиціям. Баварська марка тривалий час зберігала багато елементів дизайну, що передавалися від однієї моделі до іншої. І незважаючи на невеликі корективи, всі вони зберігали свою сутність.

Але в нових BMW є елементи, яким виявилося не судилося залишитися незмінними, порушивши давню традицію мюнхенської компанії.  

Нове розташування шильдика «М»

Ідентифікатор спортивних версій автомобілів BMW незмінно наносився на ґрати радіатора моделей компанії, але у свіжому BMW 2-Series Coupe (варіант M240i) шильдик переїхав на нижній повітрозабірник бампера.

За чутками, рішення про «переїзд» значка було пов’язане зі стандартизацією їхнього положення в усьому світі. У Китаї такі шильдики «ліплять» у нижній частині бамперів, тому відтепер це стане нормою і для BMW.

Відсутність літери «i» у назвах бензинових машин

Донедавна BMW незмінно додавала літеру “i” до найменувань версій своїх машин, наприклад 120i, 330i або X3 xDrive20i. Але нещодавно в Мюнхені вирішили позбавитися цієї літери, задіявши її для свого електричного суббренду (моделей i4, i5 або i7). 

Першим автомобілем, який більше не має літери «i», став новий 1-Series. Згодом це рішення перекочує і інші бензинові моделі марки. 

Нова конфігурація решітки радіатора


Знаменита решітка радіатора у вигляді «ніздрів» була і залишається відмінною рисою BMW, але нещодавно боси баварського автовиробника захотіли змінити в ній розподіл ламелів. 

Відтепер автомобілі цієї компанії матимуть замість традиційної вертикальної конфігурації горизонтальні смуги. Рішення вже випробували на нових BMW M2 і M135, а також трохи переглянули його в новому BMW X3, об’єднавши в його грилі вертикальні і діагональні планки. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!