DS показала найдорожчий і найрозкішніший французький кросовер (фото)

Час читання: 2 хв.
0
DS показала найдорожчий і найрозкішніший французький кросовер (фото)

Преміальний суббренд альянсу Peugeot-Citroen, відомий як DS, продовжує розширювати свою модельну лінійку. Найближчою новинкою стане флагманський фастбек-кросовер DS8, який обіцяє вразити як дизайном, так і оснащенням. Журналісти порталу CarsCoops поділилися інформацією про те, чого можна очікувати від цього автомобіля.

Прототипи DS8 неодноразово потрапляли в об’єктиви фотошпигунів. Напередодні незалежні дизайнери розкрили зовнішність авто, знявши камуфляж за допомогою фотошопу. Згідно з рендерами, новий DS8 поєднує в собі риси спортивного кросовера та фастбека.

Автомобіль отримає агресивні фари зі світлодіодними подовжувачами на передньому бампері, традиційнішу решітку радіатора у порівнянні з концептом DS Aero Sport (у якого “гриль” був реалізований у вигляді дисплея), а також бумерангоподібні задні ліхтарі, об’єднані хромованою планкою.

DS8 буде побудований на платформі STLA M/Medium, призначеній для компактних і середньорозмірних автомобілів з довжиною від 4300 до 4900 мм. Кросовер буде електричним і матиме батарею ємністю 98 кВт/год, що забезпечить запас ходу близько 700 кілометрів.

Як електродвигуни в проекті хочуть задіяти силові агрегати потужністю від 215 до 382 кінських сил, а підвіску автомобіля зробити максимально комфортною.

Позиціонування DS8 залишається неоднозначним, але найдорожчі комплектації цього “француза” повинні залишити рукавичку таким розкішним “електричкам” як: Audi Q6 E-Tron, Porsche Macan EV, Mercedes EQC та BMW Neue Klasse (наступник iX3).

Дебют новинки заплановано на осінь, а вихід у продаж заплановано на початок 2025-го. Виробництвом машини займеться завод Stellantis у Мельфі (Італія).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!